Atenție la igiena orală! Coronavirusul se multiplică foarte mult în faringe

by Cristina Mihaila

Pe lângă regulile intens promovate de igienă, precum spălarea frecventă a mâinilor și strănutatul în cot, specialiștii atrag atenția că și igiena bucală este foarte importantă.

,,E foarte important când strănutăm, să nu strănutăm în fața celuilalt, ci în pliul cotului. De ce? Pentru că în haine rămâne, le scoți, le speli și așa mai departe,  dar în momentul în care ai strănutat în mână, tu atingi alte obiecte și toate acele obiecte preiau tot ceea ce este încărcătură pe picăturile pe care noi le-am strănutat. De aceea trebuie, dacă am strănutat în mână, să ne dezinfectăm înainte de a pune mâna inclusiv pe telefonul nostru personal.  Și mai este încă un lucru pe care lumea trebuie să-l înțeleagă, trebuie să facem o igienă bună a cavității bucale, pentru că acest virus se multiplică în faringe. Dacă eu imi fac o igienă corectă a cavității bucale, dacă folosesc și o apă de gură și îmi fac gargară cu acea soluție care are mentol sau alcool, reduc capacitatea de multiplicare și reduc și această posibilitate de a-l da mai departe”, a explicat Dr. Adela Golea, director medical Spitalul Județean de Urgență Cluj.

În acest moment, în România sunt confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu Covid 19. Persoanele confirmate pozitiv au vârsta cuprinsă între 21  și 65 de ani. De asemenea, în carantină se află 3.282 de persoane și alte 16.610 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza