Așteptarea a luat sfârșit! Restaurantele și-au redeschis porțile, dar teatrele și cinematografele?

by Oana Spiru

Zilele de toamnă aduc vești bune. Restaurantele, teatrele și cinematografele au început să pregătească redeschiderea cu reguli clare: triaj epidemiologic la intrare, săli ocupate doar la jumătate din capacitate și măsurarea distanței dintre mese/scaune.

După aprope 6 luni, patronii restaurantelor au deschis în această dimineață sălile din interior.

„Am deschis în această dimineață. Ne-am pregătit ca și pentru terasă, respectăm toate normele. Mesele sunt mai distanțate, iar avantajul este că pot sta 6 la o masa. Avem clienți la 3-4 mese înăuntru, mișcăm cât de cât, dar așteptăm se se întoarcă lumea din concediu”, declară pentru Servus, Cluj!, declară pentru Servus Cluj, Radu Ilea, proprietarul unui restaurant din Cluj.

Deși iubitorii de teatru au așteptat cu sufletul la gura această zi mai au de așteptat până vor putea participa la spectacolele Teatrului Național Cluj-Napoca.

Teatrului Național Cluj-Napoca își va deschide porțile după data de 15 septembrie cu o premieră, ca în fiecare an.

„Vom avea mult mai puține locuri în sala de spectacole, estimăm noi că sala mare va fi ocupată undeva la 30%. Încă măsurăm distanțele între scaune ca să vedem exact unde putem să așezăm spectatorii. Am făcut o selecție în repertoriul teatrului, spectacolele care aveau pauză înainte nu sunt programate pentru că sunt spectacole foarte lungi și atunci încercăm intervalul la o ora/o ora jumătate de spectacol. Am analizat ce spectacole din repertoriul nostru permite o rearanjare a jocului actorului astefl încât actorii să poată să păstreze și ei o distanță de siguranță între ei. Măsurile de siguranță sunt cele care în principiu au fost achitate și afară: distanță de 1,5 m între ei, purtarea obligatorie a măștii pe toată durata spectacolului, scanarea biletelor, vânzarea biletelor pe cât se poate online”, declară pentru Servus, Cluj!, reprezentanții Teatrului Național Cluj-Napoca.

Foto: wikipedia.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza