UPDATE. Agitație mare în PNL Cluj: funcția de prim-vicepreședinte în organizația județeană poate fi mărul discordiei!

by admin

Finalul săptămânii îi aduce la Cluj pe liderii PNL Ludovic Orban și Florin Cîțu care vor asista la realegerea lui Daniel Buda în funcția de președinte al organizației Cluj. Dincolo de potențialele mesaje cu iz războinic ale celor doi, alegerile liberalilor din județ sunt lipsite de suspans, aproape plictisitoare, cu un câștigător dinainte știut.

Cu toate acestea, lucrurile se complică atunci când vinde vorba de funcția de prim-vicepreședinte. Cum sunt doar două astfel de poziții, situația nu pare să îi împace pe toți doritorii. Potrivit unor apropiați ai PNL, singurul care e sigur de alegerea sa în funcția secundă a organizației este primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan. Asta și ca o recompensă că a fost sărit la parlamentare de pe loc eligibil.

Doar că Mircea Moroșan, edilul din Huedin, nu este singurul care aspiră la această poziție în partid. Și ceilalți primari din urban își doresc, susțin sursele noastre.

“E de văzut cum se împart cele două poziții de prim-vicepreședinte. Una merge sigur la Mircea Moroșan. Cum el provine din fostul PDL cealaltă funcție ar trebui să meargă la cineva din vechiul PNL, de pildă la Dorin Lojigan, primarul din Câmpia Turzii. Doar că și primarii din Turda și Dej, transferați din PSD, ar viza o astfel de poziție. Mai sunt și dintre consilierii județeni, e și ministrul Agriculturii”,

a precizat un apropiat al liberalilor pentru Servuscluj.ro.

UPDATE. Potrivit altor surse apropiate de liberali, cealaltă funcție de prim-vicepreședinte îi va reveni secretarului general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean. Iar pentru alegerea sa ar insista chiar primarul Emil Boc care ar vrea să”îi răsplătească astfel loialitatea”, a precizat sursa noastră.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza