Clujul rămâne fără ministru în Guvernul Cîțu. Adrian Oros și-a dat demisia în miez de noapte

by Oana Spiru

Clujeanul Adrian Oros a anunțat marți dimineata că își depune demisia din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Acesta precizând că pentru premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități.

Totodată, acesta a dat mai multe exemple în care Florin Cîțu și-a demonstrat dezinteresul față de agricultură.

  1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.
  2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.
  3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

„Multumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă. Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”, încheie ministrul.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

ANTON 03/10/2021 - 09:53

Puțină lume…. Oricum războiul nu s-a terminat…. Rusine tuturor celor care sunt impuțiții de mizeria politică și guvernarea josnica .

Raspunde

Comenteaza