Adio bucurie pe patinoar. La Cluj s-au impuse restricții drastice în comparație cu alte orașe

by Oana Spiru

În majoritatea orașelor mari din țară este deschis cel puțin un pationar pentru publicul larg, însă, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, toate funcționează la capacitate redusă. Cu toate acestea clujenii nu au posibilitatea să patineze în aer liber deoarece autoritățile au luat o măsură drastică: doar 10 persoane pe un patinoar de 1.800 mp în timp ce la Brașov, Sfântu Gheorghe și Alba Iulia capacitatea maximă acceptată este de aproximativ 200 persoane/serie.

Reprezentanții patinoarului Fiesta din incinta Hipermarketului Cora Cluj-Napoca și-au exprimat nemulțumirea față de măsurile luate de DSP Cluj.

„Pe stadion, în săli de sport, în mall-uri, în autbuze, se poate cu mai multe persoane. Chiar daca suntem în aer liber și ne-am angajat că respectam toate reglementările sanitare și chiar daca capacitatea bazei sportive la sporturi individuale în aer liber prevede 7 mp de persoana, DSP Cluj, ne limiteaza la 10 persoane pe tot patinoarul. Păi 10 persoane suntem personalul care deserveste baza sportiva”, spun reprezentanții patinoarului Fiesta.

DSP Cluj transmite că aplicarea corecta a masurilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-Cov2, contribuie la diminuarea riscului de infectie, dar nu garanteaza eliminarea acestuia.

foto: Facebook Patinoarul Fiesta Sport

Te-ar putea interesa si

Comenteaza