Acțiuni de protest față de înghețarea salariilor. SNAP: „Noi nu suntem cerșetori, avem o țară de apărat”

by Oana Spiru

Zeci de angajați din sănătate și din poliție protestează pentru a-și cere drepturile salariale. Astăzi, în fața Prefecturii Cluj, s-au adunat în jur de 50 sindicaliștii din Federația Sanitas în semn de protest. Totodată, Sindicatul Național al Agenților de Poliție va protesta în data de 29 ianuarie în fața Prefecturilor din întreaga țară.

SNAP solicită ca MAI să respecte legea și să le acorde polițiștilor drepturile salariale prevăzute de Legea 153/2017, lege emisă de Parlamentul Romaniei, fără a avea pretenții la acordarea de favoruri salariale de conjunctură.

Constantin Mandache, vicepreședintele Sindicatul Național al Agenților de Poliție, susține că Guvernul ar trebui să respecte legea salarizării și legile în vigoare privind majorarea pensiilor cu rata de inflație a tuturor cadrelor care sunt în retragere, care au fost militari și polițiști.

„Acest Guvern nu respectă linia I. Acest Guvern se pare că nu vrea să mai aibă polițiști dotați, militari, o apărare publică națională așa cum au statele din comunitatea europeană și din toată lumea. Polițiștii și militari sunt îndreptățiți să fie plătiți. Nu zic, e rău pentru toată clasa socială din România fiindcă acest Guvern nu vrea să facă nimic pentru oameni, vrea să facă doar pentru sectorul privat. Polițiștii trebuie respectați. Prin aceste ieșiri în stradă sper să le dăm de gândit guvernanților. Noi, polițiștii, tragem un semnal de alarmă. Să aibă grijă de această clasă socială altfel polițiștii nu vor mai lucra, nu vor mai da amenzi și nu vor mai ieși în stradă. Se vor prezenta la sediul secțiilor și vor sta acolo. Vor merge la evenimentele necesare pentru că trebuie, dar atât! De când am fost polițist, am ieșit la pensie și reprezint SNAP, așa ceva nu s-a mai întâmplat”, declară pentru Servus Cluj, Constantin Mandache

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 12/01/2021 - 16:54

BRAVO POLITISTILOR!!!! ACEST GUVERN NU RESPECTA NIMIC, nici legi nici constitutie….UNDE AU AJUNS REZERVISTII MILITARI?????cresetori in tara lor dupa ce nu li se indexeaza nimic desi exista lege validata de CCR!!!

Raspunde

Comenteaza