Acneea, afecțiunea care ne dă mari bătăi de cap. Medic: „Este esențial să urmeze cu strictețe indicațiile noastre și să vină la controale periodice”

by Oana Spiru

Acneea este o afecțiune care poate apărea la toate vârsele, din cauze multiple, de la o predispoziție genetică, la o imunitate scăzută, stres, transpirație sau dereglări hormonale. Acneea nu mai reprezintă de mult o problemă pe care o întâmpină doar adolescenții, iar unele persoane se pot confrunta cu forme severe ale bolii. Nu este periculoasă, însă poate lasă urme pe piele și poate crea stres emoțional.

Diagnosticul de acnee se stabilește foarte ușor, prin simpla examinare la un medic dermatolog.

Conform dr. Anca Ciorogar, medic specialist dermatolog, tenul acneic este încăpătânat, nu neaparat dificil si are nevoie de timp pentru a raspunde la tratament.

„Este foarte important ca pacienții sa înțeleagă că un termen realist de tratament pentru acnee este de la 3 luni în sus, timp în care este esențial să urmeze cu strictețe indicațiile noastre și să vină la controale periodice. În acest mod putem să ne adaptăm și să răspundem nevoilor tenului date de factorii implicați la momentul respectiv”, explică dr. Anca Ciorogar.

Desi este indicat ca acneea sa fie tratată din fazele incipiente, exista numeroase cazuri în care aceasta poate lăsa urme ce iau forma unor cicatrici. Cicatricile post-acnee sunt rezultatul vindecării defectuoase a leziunilor inflamatorii, iar unul dintre cele mai eficiente tratamente, conform specialiștilor clinicii Medispa, este laserul fractional cu dioxid de carbon. Prin penetrarea la niveul pielii în multiple coloane, laserul fracțional determină straturile profunde să genereze noi celule și realizează sinteză masivă de colagen, precum și remodelarea colagenului alterat. Astfel ameliorăm aspectul cicatricilor, dar beneficiem și de efectul de rejuvenare al laserului. Procedura se realizează după aplicarea unei creme anestezice pe toată zona care urmează să fie tratată, așadar disconfortul este minim. Pentru rezultate optime, e nevoie de mai mult de 1 ședință la interval de 1 lună.

Mai multe detalii despre acest subiect la Sănătate cu Stil, sâmbătă, de la ora 11, la Prima Tv.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza