Abonamentele de transport în comun vor putea fi încărcate online cu cardul!

by Bianca Baraboi

Primăria Cluj-Napoca vrea să implementeze o platformă care să permită celor care dețin carduri de abonament, încărcarea acestora online, direct cu cardul bancar.

Astfel municipalitatea va investi peste 1 milion de lei, bani obținuți prin PNRR, pentru dezvoltarea și implementarea unei platforme online pentru încărcarea titlurilor de călătorie pe cardurile de transport, utilizându-se plata cu cardul bancar. Vorbim despre o aplicație accesibilă în browser, dar și pe telefonul mobil.

„Sistemul de transport public din Municipiul Cluj-Napoca are peste 485 de stații de transport, din care doar 61 sunt dotate cu automate pentru vânzarea titlurilor de călătorie. Pentru a facilita accesul călătorilor non-stop și de la distanță la achiziționarea titlurilor de transport și consultarea istoricului de achiziții a titlurilor de călătorie, pentru eficientizarea interacțiunii cu publicul și accesul la rapoarte și informații este necesară o soluție de achiziționare și plata on-line a tuturor titlurilor de călătorie din oferta transportatorului public local”, se arată în caietul de sarcini al achiziției.

Practic cu această modificare se dorește ca utilizatorul să aibă acces în permanență la cardul de trasnport, astfel că în momentul în care un abonament expiră, acesta să poată fi încărcat oriunde și la orice oră.

„Se dorește ca prin implementarea platformei de încărcare a titlurilor de călătorie (abonamente) să se pună la dispoziția călătorilor (persoane fizice și juridice) o modalitate accesibilă de achiziționare a abonamentelor și biletelor în format electronic. Funcționalitățile de încărcare și achiziționare a titlurilor de călătorie vor fi disponibile online prin accesarea în browser și de pe telefoanele mobile dintr-o aplicație care va putea fi instalată pe telefoane cu sistem android și IOS”, se mai arată în caietul de sarcini.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza