A sunat clopoțelul! Un profesor fericit are un impact pozitiv asupra fiecărui elev

by Oana Spiru

După perioada prin care cu toții am trecut, susținerea noastră emoțională și a fi pregătiți pentru școală, pentru a depăși fricile și anxietățile, sunt niște lucruri la care ar trebui fim mai atenți. Simona Baciu, fondatoarea Transylvania College a creat un program de dezvoltare/susținere emoțională adaptat nevoilor de astăzi.

„Este o nevoie reală de susținere a profesorilor și a elevilor. Dacă un profesor vine la clasă, îl susține și pe copilul care la rândul lui vine cu multe temeri și frici. Să spunem că va fi un alt școlar altfel în care vom reînoda relații și vom învăța din nou să fim împreună”, spune pentru Servus, Cluj!, Simona Baciu.
Profesorii din România au acum acces la o serie de training-uri online pentru reducerea stresului și construirea rezilienței emoționale, astfel încât să își poată continua activitatea didactică cu entuziasm și motivație. În acest an altfel, mesajul programului „Profesori fericiți pentru România” despre importanța grijii față de profesori a ajuns la peste 3000 de oameni.

„Vara aceasta a fost presărată cu toate emoțiile; bucurie că am învățat mai multe și am reușit unele lucruri noi, teamă sau griji pentru noul început de an școlar, speranța că orice va veni, cu un strop de curaj vom trece și peste asta, recunoștință că mai avem timp să ne acomodăm cu orice va veni începând din toamnă și, nu în ultimul rând, drag de copiii noștri. Nesiguranța ne poate bloca, dar dacă plănuim cu ideea de adaptabilitate, cu încredere în punctele noastre forte și ale elevilor noștri, cred că ne vom surprinde cu rezultate pozitive”, transmite Simona Baciu.

5 săptămâni de training online, la standarde internaționale, pentru profesorii din România

Cursul se concentrează pe importanța stării de bine a profesorilor, a sănătății emoționale și fizice. Acesta va cuprinde cinci sesiuni live, studiu individual ghidat pe o platformă digitală și întâlniri cu grupuri de reflecție.

Scopul programului este de a oferi profesorilor cursuri inovative, care au la bază cercetarea în domeniul neuroștiinței pe tema practicilor de mindfulness, a rezilienței și a stării de bine. Aceste practici corelează bunătatea și grija de sine cu sănătatea emoțională și fizică, fapt care se va reflecta în comportamentul și rezultatele academice ale elevilor.

Reducerea stresului, gestionarea emoțiilor, construirea rezilienței emoționale sunt abilitățile pe care le vor dobândi cursanții la finalul trainingului. Programul este conceput sub forma unui ghid foarte practic, ușor de urmat, care conduce la dezvoltarea unor strategii de susținere emoțională pentru a reduce stresul zilnic, construind potențialul individual al fiecărui participant pentru a putea preda cu motivație și entuziasm.

Structura programului îmbină o parte teoretică și una practică, prin implementarea unor concepte de actualitate, a exercițiilor și tehnicilor prezentate în curs. La sfârșitul programului, participanții vor primi Certificate de absolvire care vor include 25 de ore de teorie și practică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza