Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, donație din partea Arhiepiscopiei Clujului

by admin

Arhiepiscopia Clujului sprijină cu bani și aparatură medicală Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, una dintre unitățile medicale în care sunt tratați pacienții cu COVID-19. Ierarhii și preoții din Cluj, dar și angajații centrului eparhial, au strâns aproape 200.000 de lei, pe care i-au donat clinicii.

„Pentru a veni în sprijinul medicilor și a personalului medical din prima linie, care îi îngrijesc pe frații noștri bolnavi de coronavirus, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Episcop vicar Benedict Bistrițeanul, angajații Centrului eparhial, protopopii, preoții din protopopiatele Cluj II și Cluj I, precum și Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca au donat suma de 181.145 lei Spitalulului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Sumele colectate din donațiile făcute personal se prezintă astfel:

Centrul Eparhial: 50.000 lei

Protopopiatul Cluj II: 45.565 lei

Protopopiatul Cluj I: 35.580 lei

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca: 50.000 lei”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei. 

Pe lângă banii necesari achiziției de materiale sanitare de primă necesitate, reprezentanții Arhiepiscopiei au donat spitalului și un monitor pentru funcțiile vitale, împreună cu accesoriile necesare.

De asemenea, de la începutul acestei epidemii în țara noastră, Arhiepiscopia Clujului, prin cele 4 cantine sociale, la care se adaugă și Cantina Facultății de Teologie Ortodoxă, precum și prin Societatea Femeilor Ortodoxe din Cluj-Napoca oferă zilnic hrană și asistență la domiciliu pentru 450 de familii sau persoane singure. Până în prezent ajutoarele au fost în valoare de 45.000 lei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza