Galerie foto | Număr impresionant de alergători la Maraton Apuseni

by Oana Spiru

Ediția din acest an a msg Maraton Apuseni, a reunit, din nou, un număr impresionant de alergători de toate vârstele, sportivi de performanță sau simpli pasionați de petrecerea timpului liber în natură.

Cu toții s-au bucurat de mișcare și de peisajele impresionante din zona de munte a județului, întrecându-se în cadrul probelor special pregătite de organizatori.

Astfel, 1.400 de participanți s-au înscris în întrecerile devenite deja tradiționale, respectiv:

  • Ultramaraton (~ 89 km, diferență nivel – D+ 4350 m);
  • Maraton (~44,4 km, diferență nivel – D+ 2400 m);
  • Semimaraton BT (~ 23,2 km, diferență nivel – D+ 1110 m);
  • Cros Garmin (~11,7 km, diferență nivel – D+ 614 m);
  • Family Decathlon (TBA/ ~2 km).

La finalul competiției, câștigătorii au fost recompensați cu premii și medalii în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul celei de-a 12-a ediții a msg Maraton Apuseni.

Lansat în anul 2011, maratonul Apusenilor este o amplă acțiune de educare a comunității înspre practicarea sportului montan, în special a alergării montane, o disciplină accesibilă unui public larg.

Evenimentul este organizat de către Clubul Alpin Român (CAR) Filiala Cluj, împreună cu sponsorii și partenerii oficiali. Consiliul Județean Cluj a susținut, și în acest an, din calitatea sa de partener, desfășurarea corespunzătoare a manifestării, pe lângă sprijinul permanent pe care îl oferă în activitățile pe care le derulează CAR. În acest sens, în cursul acestui an, a fost încheiat și un protocol de colaborare între forul administrativ județean și CAR Filiala Cluj pentru desfășurarea în comun a unor acțiuni pentru județul Cluj.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Galerie foto | Număr impresionant de alergători la Maraton Apuseni – Revista Presei 29/05/2023 - 15:37

[…] post Galerie foto | Număr impresionant de alergători la Maraton Apuseni appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza