George Scarlat (PNL):” Fermierii au dat dovadă de unitate. Trebuie să fim solidari cu poporul ucrainean dar într-o anumită limită.”

by Christian Suciu

Președintele Comisiei de Agricultura din Senat, George Scarlat, a transmis într-o intervenție pentru Prima News cuvinte de laudă pentru fermierii români cea au dat dovadă de unitate prin acțiunile de protest desfășurate săptămâna trecută. Acesta cere răspundere din partea Coaliției pentru soluționarea problemelor ce pun în pericol siguranța alimentară a României.

”Fermierii au dat dovadă de unitate și e foarte bine. Suntem într-un caz de forță majoră, avem un război la graniță. Dar trebuie să fim solidari cu o limită, fără să omorâm poporul român ca să-l salvăm pe cel ucrainean. Vedem state precum Polonia care au reușit să aibă un tranzit controlat al cerealelor ucrainene. Nicio despăgubire în bani nu va rezolva problemele fermierilor. Autoritățile ar putea să se implice în sigilarea camioanelor cu grâne ucrainene de la intrarea până la ieșirea din țară.” a transmis pentru Prima News, Senatorul PNL.

Acesta prevede un nou val de falimente în domeniul agriculturii precum și creșterea numărului de suprafețe agricole achiziționate de companii din străinătate și cere o intervenție eficientă a Guvernului printr-o Ordonanță de Urgență.

” Nicio despăgubire în bani nu va rezolva problemele fermierilor. Sunt mai puțin de trei luni de zile și vine recolta nouă și trebuie luate măsuri de genul Ordonanță de urgență, dar trebuie propusă de Ministerul Agriculturii. E în pericol inclusiv securitatea alimentară a României. Le propun fermierilor să fie activi acum cât se discută cele două scheme de ajutor” a mai adăugat Senatorul George Scarlat.

Nevoia unei soluții a fost subliniată și de fermierul Dan Hurduc, ce consideră că numeroși fermieri mici și mijlocii ar putea intra în faliment datorită fluxului de cereale ucrainene ieftine.

”În luna septembrie, fermierii mici și mijlocii riscă să intre în faliment. În jur de 30 de milioane de tone la toate culturile poate să producă România, dar vor veni culturile ieftine din Ucraina și îi vor îngropa pe fermierii români. Când e atât de multă marfă, toată lumea încearcă să o transporte și crește presiunea pe transport. Așa rămân fermierii români fără acces la transport”, a mai adăugat fondatorul Clubului Fermierilor Români, Dan Hurduc.

sursa: primanews.ro

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

George Scarlat (PNL):” Fermierii au dat dovadă de unitate. Trebuie să fim solidari cu poporul ucrainean dar într-o anumită limită.” – Revista Presei 10/04/2023 - 13:41

[…] post George Scarlat (PNL):” Fermierii au dat dovadă de unitate. Trebuie să fim solidari cu poporul uc… appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza