Lunile de primăvăra, cele mai potrivite pentru detoxifiere. Tehnician nutriționist: „Acum este cel mai bine să ajutăm corpul în regenerare”

by admin

În general, atunci când apare o boală, am vrea să rezolvăm repede problema și nu conștientizăm întotdeauna cauzele apariției bolii. De multe ori ne adresăm medicului sau terapeutului târziu după apariția primului simptom, poate chiar atunci când problemele de sănătate se agravează.

Angelica Sebe, tehnician nutriționist, explică cât de important este să eliminăm substanțele toxice din organism și cum putem face accest lucru.

„În practica de fiecare zi, adesea întâlnesc persoane care nu pot rezolva probleme de sănătate, deși urmează diverse tratamente. În baza unor experiențe acumulate în ani de zile, practicanții medicinei integrative au ajuns la recunoașterea faptului că o cauză importantă a bolii este acumularea în organism a unor substanțe nocive, a toxinelor.

S-a observat că prin detoxifiere se elimină cantități semnificative de substanțe toxice din organism și diferite simptome neplăcute se diminuează sau dispar.

Cauzele acumulării toxinelor sunt: stresul, sedentarismul, poluarea din mediu, aditivii alimentari, consumul excesiv de medicamente, dependențe nocive. Curele de detoxifiere își au rostul doar dacă sunt făcute pe o perioadă de cel puțin 2-3 luni în fiecare an”, apune Angelica Sebe.

Primăvara este cel mai bine să facem o detoxifiere, să lăsam corpul în regenerare. Conform tehnicianului nutriționist, O detoxifiere este binevenită și ușor de făcut în această perioadă.

„Cele trei luni ale primăverii sunt numite, în medicina veche chineză, perioada începutului și dezvoltării vieții. Cerul și pământul sunt pregătite pentru renaștere. Totul este înflorire și dezvoltare. Acum este, conform bioritmului, cel mai bine să ajutăm corpul în regenerare. O detoxifiere este binevenită și ușor de făcut în această perioadă. Găsim cu ușurință plante proaspete cu efect detoxifiant. Pentru o detoxifiere corectă trebuie să urmăm principiile unui stil de viață sănătos”, mai spune dânsa.

Ce ne recomandă specialistul să mâncăm în această perioadă:

75% din dieta zilnică să conțină alimente vegetale. Pentru ca efectul detoxifiant să fie accentuat este bine să consumăm mai multe cruditati, mai multe frunze: salată verde, spanac, ceapă verde, urzici. Clorofila, substanță conținută în frunzele plantelor, are un puternic efect alcalinizant și revitalizant.

Neutralizeaza substanțele toxice și pe cele cancerigene.

Condimentele : busuiocul, oregano, rozmarinul au proprietati antioxidante, protejand celulele de efectul nociv al radicalilor liberi.

Hidratarea organismului este un principiu important. Să bem apă constant în timpul zilei. Apa aduce plus de energie, alcalinizeaza, curăță, îmbunătățește comunicarea dintre celule.

Activitățile sportive nu trebuie să lipsească din rutina zilnică. Acestea intensifică transpirația și eliminarea toxinelor.

Dacă aducem și un aport de fructe proaspete, citrice, mere, ce conțin o cantitate importantă de vitamina C, putem să ne protejăm foarte bine de infecțiile virale.

„Postul este inclus în tratamentele prin dietoterapie ”

Totodată, aceste alimente sunt oportune având în vedere că ne aflăm în perioada celui mai lung post, Postului Paștelui.

„Postul Paștelui este încă un impuls spre aceasta. Postul este inclus în tratamentele prin dietoterapie. Postul sau abtinerea de la mâncare, nu și de la apă, pentru una sau mai multe zile, constitue un excelent mijloc de menținere a sănătății. El se practică de peste 2500 de ani, printre adepții săi fiind Hipocrate, Socrate, Pitagora,Plutarh. Acesta din urmă își sfătuia prietenii, când se inbolnaveau, să nu mănânce nimic cu o zi înainte de a merge la medic. Pitagora primea la prelegerile sale numai pe aceia care posteau câteva zile la rând”, mai explică doamna Angelica Sebe.

In concluzie, o alimentație bogată în fructe și legume proaspete,condimente, hidratarea, mișcarea în aer curat, relaxarea, respectarea orelor de somn,vor aduce o strare de bine, echilibru și sănătate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza