Se lucrează pe DJ109A Deușu-Giula! Muncitorii profită de condițiile meteo favorabile lucrărilor

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj a început o serie de lucrări de reabilitare a Drumului Județean 109A Deușu – Sânmărtin – Giula cu scopul îmbunătățirii circulației rutiere pe segmentul vizat. Lucrările desfășurate între kilometrul 0+000 și kilometrul 10+000 al sectorului vor cuprinde operațiuni de frezare a zonelor deteriorate, plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, colmatarea rosturilor, tratarea burdușirilor, aducerea la profil a acostamentelor, refacerea terasamentelor deteriorate, ridicarea la cote a căminelor carosabile, curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor.

În urma acestor operațiuni vor avea loc tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, vopsirea capetelor de podețe, înlocuirea de podețe, refacerea timpanelor și a camerelor de cădere, montarea de borne kilometrice, completarea de acostamente, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, accese la proprietăți și așternere de covor asfaltic pe sectoare, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj.

”Urmărim să asigurăm locuitorilor din zonă și celor care tranzitează acest sector condiții optime de circulație. Acest drum face legătura între drumul județean DJ 109, pe direcția Borșa, și drumul județean 109A, spre Chinteni și Cluj-Napoca, prin localitatea Deușu.” a comunicat Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza