Comisia Europeană propune plafonarea veniturilor companiilor din domeniul energetic ” E greșit să faci profituri imense de pe urma unui război”

by Christian Suciu

Președintele Comsiei Europene, Ursula Von der Leyen a transmis în cadrul discursului anual prvind Starea Uniunii Europene propunerea privind plafonarea veniturilor companiilor care produc electricitate dar și a celor petroliere sau a furnizorilor de gaz. Liderul uniunii europene a mai mențioant importanța reducerii consumului energetic la orele de vârf.

”Trebuie să ajutăm IMM-urile, familiile monoparentale, milioane de europeni au nevoie de sprijin. Propunem o plafonare pentru companiile care produc electricitate la prețuri mici, care fac profituri la care nici nu visau până acum. În aceste vremuri tulburi e greșit să faci profituri imense de pe urma unui război și pe spatele cetățenilor. Profiturile trebuie direcționate către cei care au nevoie de ele. Producătorii de hidrocarburi trebuie să contribuie la atenuarea crizei.” a declarat liderul Comisiei Europene privind măsurile de atenuare a crizei energetice. Aceasta a mai menționat că peste 140 de miliarde de euro se vor strânge pentru a ajuta statele membre să amortizeze efectele noilor măsuri.

Ursula Von der Leyen a recunoscut că discursul referitor la Starea Uniunii nu a mai fost transmis în vreme de război, fapt ce anticipează vremuri grele în care Europa trebuie să-și pastreze unitatea mai presus de orice.

”Acest mesaj despre Starea UE nu a fost transmis niciodată în vreme de război. Europenii nu s-au ascuns, au avut curajul să facă ceea ce trebuie. Am găsit puterea interioară a Europei. Timpurile care vin nu vor fi ușoare. Vom fi încercați de cei care vor vrea să exploateze orice diviziune dintre noi. E un război în economie, în energie, este un război cu mize pentru viitorul nostru.” a declarat Președintele European.

Printre măsurile anunțate de Președintele Comisiei Europene se numără un draft pentru prețurile electricității la care se va ajunge prin cooperarea cu autoritățile de reglementare, o reformă a pieței electricității, crearea unei noi bănci europene pentru Hidrogen, care va deveni urmatoarea piață de viitor a Europei. Von der leyen a mai anunțat că se prefigurează un nou pact internațional pentru natură privind schimbările climatice dar și noi măsuri de guvernanță economică pentru a ajuta statele membre să ajungă la zero emsii consolidându-și un viitor sustenabil.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

pOwerPlan 16/09/2022 - 00:00

Comsia iuropeană formată din fiștecine, propune plafonare a profiturilor imense companiilor producatoare, distribuitoare, și INTERMEDIARE din domeniul energetic, deci nu impune !?

Raspunde

Comenteaza