Suspiciune de coronavirus într-un județ vecin. Probele au fost trimise la Cluj pentru analize

by admin

Suspiciune de coronavirus într-un județ vecin Clujului. O adolescentă de 15 ani din Alba- Iulia a fost plasată, joi noaptea, în carantină, deoarece avea febră de peste 38 de grade Celsius. Fata s-a întors la sfârșitul săptămânii trecute din Italia, dintr-o excursie cu clasa, și era în izolare la domiciliu. Probele prelevate de la adolescentă au fost trimise pentru analiză la un centru din Cluj-Napoca.

„Eleva din grupul sosit duminică se afla la domiciliu în izolare, dar prezintă febră în jur de 38 de grade şi a anunţat acest lucru la 112. A fost transferată la unitatea de carantină de la secţia dermato Alba Iulia de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, respectând protocolul. Vineri dimineaţă la prima oră vor fi transmise probele la Cluj-Napoca. Este o măsură preventivă, preferăm să fie o alarmă falsă, decât o confirmare, iar în acest sens respectăm instrucţiunile primite”, a explicat pentru agenția Mediafax purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Alba, Radu Ciobotea.

Un grup de profesori și elevi de la Liceul de Artă din Alba-Iulia s-a întors, duminică noaptea, dintr-o excursie în Italia. Ei plecaseră din țară joia trecută, dar au fost nevoiți să revină mai repede, din cauza alertei de coronavirus. Elevii și profesorii au fost consultați de specialiști la sosirea în Alba-Iulia și au fost plasați în izolare la domiciliu, urmând a fi monitorizați constant.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza