Florin Cîțu adresează un mesaj de susținere președintelui Zelenski în intervenția din Parlament și condamnă masacrul de la Bucha

by Christian Suciu

Președintele Senatului Florin Cîțu a declarat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului României faptul că drept consecință a acțiunilor sale Rusia ar trebui izolată complet din punct de vedere economic, onorând totodată intervenția Președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în cadrul ședinței parlamentare.

” Domnule președinte Zelenskiy, este o onoare să vă aud astăzi în Parlamentul României. Vreau să vă mulțumesc că ați acceptat invitația mea de a ține acest discurs. (…) Domnule Zelenskiy, sunteți un erou, nu numai în Ucraina , dar și în România, și, cred în toate țările care respectă principiile și valorile democratice Curajul și perseverența de care ați dat dovadă în această perioadă dificilă pentru Ucraina ne inspiră pe toți, ne motivează să fim mai uniți, pentru că numai împreună putem reuși în a face tot ce ne-am propus și doar împreună putem câștiga.” a fost mesajul lui Cîțu pentru Zelenski.

Acesta a îndemnat totodată spre colaborare din parte comunității europene pentru a capăt acestui război salvând astfel viețile numeroaselor persoane a căror viață este constant pusă în pericol de conflictul militar existent

” Președinte Zelenski, am fost și voi rămâne unul dintre cei mai vehementați oponenți ai politicii lui Putin. Războiul pe care l-a purtat nu are nicio justificare și avem datoria să-l oprim prin toate mijloacele. Unii ar putea crede că este o măsură prea dură. , dar nu cred că răspunsul este suficient de dur pentru atrocitățile aplicate Ucrainei. Și este important pentru dumneavoastră, domnule președinte, să aflați direct de la dumneavoastră despre situația critică din Ucraina.” a continuat președintele Senatului.

Nu în ultimul rând discurul lui Florin Cîțu a condamnat într-o măsura radicală masacrul trupelor rusești de la Bucha menționând că Putin va trebui să răspundă în fața justiției pentru atrocitățile comise:

” Este inacceptabil ce se întâmplă acum în Ucraina. Vladimir Putin este un criminal care sfidează orice lege, orice tratat internațional, care a dus Rusia la un război ilegal. Masacrul de la Bucha nu trebuie să rămână nepedepsit. România a sesizat deja Curtea Penală Internațională. despre crimele de genocid, crimele de război și crimele împotriva umanității comise pe pământul Ucrainei. Domnule președinte, în gestul de astăzi de a merge printre ucrainenii din Bucha, ați arătat încă o dată că sunteți un adevărat lider pentru poporul dvs. și că meritați tot respectul si admirația liderilor de pretutindeni. De aceea avem datoria sa nu rămânem pasivi.”

Te-ar putea interesa si

Comenteaza