Testele de salivă au ajuns cu întârziere în școli. Marinela Marc: „De mâine se va putea organiza prima testare din această săptămână”

by Oana Spiru

Testarea elevilor și copiilor de grădiniță nu se mai face luni și joi, săptămâna aceasta, ci marți și vineri din cauza întârzierii livrărilor de teste pe bază de salivă, potrivit unui anunț făcut duminică seara de Ministerul Educației și de Grupul de Comunicare Strategică.

Marinela Marc, Inspectorul Școlar al județului Cluj, a confirmat faptul că de mâine se va organiza prima testare din această săptămână la Cluj.

„S-a întârziat furnizarea acestor teste de către firmele care au câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății și au ajuns cu întârziere. De mâine se va putea organiza prima testare din această săptămână. Aceste teste își dovedesc eficiența pentru că și luni și joi am avut cazuri de elevi ce au fost pozitivi la testul din salivă și reconfirmați la PCR. Chiar dacă nu au avut simptome, acești copii au evitat intrarea în unitate astfel încât nu au răspândit virusul și colegilor. Joi am avut 7 cazuri dintre care 3 au fost reconfirmate prin PCR”, explică Marinela Marc.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a informat Ministerul Educaţiei asupra faptului că este pregătit să acorde sprijin tehnic în privinţa procesului de testare a elevilor şi cadrelor didactice.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza