Război intern în PNL: “Fiecare merge și votează așa cum consideră” / “Cred că s-a întrecut măsura”

by admin

Invitat în emisiunea Servus, Cluj!, deputatul PNL Cluj, Sabin Sărmaș, a explicat care este pulsul atmosferei din interiorul partidului liberalilor înainte cu o lună de alegeri.

“PNL, astăzi, dincolo de campanie, trece prin momente complicate. Cred că trebuie să fim atenți ce facem cu acest partid pentru că așa cum sunt partidele, cu bune și cu rele, sunt fundamentul democrației. Imaginați-vă ce ar fi fost România fără un PNL de astăzi la modul real. Având un partid dominant cum este PSD, o forță electorală, defilând la un moment dat de unii singuri pe scenă, partidul care a reușit totuși cu adevărat să se ridice, să contrapună forța pe care o exercitau aceștia, a fost PNL.

Trebuie să mutăm o parte din discuții și critici în interiorul partidului. Am văzut asta din toate direcțiile, că s-au adus critici la adresa partidului. Unii colegi au făcut-o chiar public. Cred că s-a întrecut un pic măsura, asta este părerea mea. M-aș fi bucurat ca în această campanie să avem un discurs și o bătălie axată pe valori, pe direcții în care dorește să meargă partidul. Din păcate am greșit mult. Am încercat mai degrabă să promovăm funcția și forța ei, fie că este vorba despre președintele Camerei Deputaților, fie că este vorba despre premier, în loc să avem o dezbatere axată inclusiv pe direcția care vrea să o ia partidul și ce vrea să le ofere românilor”, a declarat Sabin Sărmaș.

Deputatul PNL Cluj spune că Ludovic Orban a venit cu o ofertă care merge “într-adevăr, mult conservatoare, pro-europeană, bazată pe valori tradiționale, pe biserică și așa mai departe”. De cealaltă parte, Florin Cîțu a venit cu o ofertă “a omului nou care are o altă abordare”: “Din păcate pentru domnia sa și pentru noi, ca partid, se pare că și oamenii noi mai au păcate vechi. Nu și-a fundamentat puternic acest demers”.

În ciuda faptului că primarul municipiului Cluj-Napoca îl susține pe premierul Cîțu la funcția de președinte a PNL, liberalii clujeni sunt foarte împărțiți și nu ascultă îndemnul liderului. Membrilor nu li s-a impus o direcție clară spre deosebire de alte locuri din țară. La Cluj e democrație…

“Voturile vor fi împărțite, inclusiv la Cluj. Deși liderii partidului și-au exprimat o opțiune pentru un candidat sau altul, au dat un mesaj clar în interiorul organizației că fiecare merge și votează așa cum consideră. Cei care s-au asociat cu un candidat sau altul în mod vizibil, fac campanie la primar, dar e un mod absolut remarcabil de a face campanie, de a susține un candidat fără a pune presiune ca în alte părți. La noi nu este vorba de așa ceva. Colegii discută că există presiuni de 1.000 de feluri în alte locuri”, precizează Sabin Sărmaș.

Pe 25 septembrie vor avea loc alegerile pentru funcția de președintele a PNL, după cum a afirmat Ludovic Orban.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza