Revoluția de la Cluj, în imagini-document

by admin

A umbla cu aparatul de fotografiat în mână în toiul evenimentelor din decembrie 1989 a însemnat pentru mulți un amestec de senzație de frică și de atmosferă festivă. Sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 18, la Galeria STARS (str. Mihail Kogălniceanu nr. 13-15) va fi vernisată expoziția de documente fotografice „Fotografi clujeni – martorii oculari ale evenimentelor din 1989 decembrie”.

Essig József i-a invitat pe acești fotografi-martori oculari în galeria Stars. Cei 10 fotografi sunt Adorjáni László, Rareș Beuran, Essig József, Eugen Moritz, Feleki Károly, Kovács András, George Mureșan, Remus Rusu, Vas Géza și Luca Vasile.

„În data de 21 decembrie oamenii cu aparat de fotografiat în stradă au fost mai puțini, însă în data de 22 decembrie un număr mai mare de fotografi au umblat prin străzile Clujului ca să-și exprime respectul în fața martirilor, să viziteze locațiile comemorative, dar și ca să simtă aerul, gustul dulce al libertății. Aceste fotografii au fost păstrate mai mult în sertare, iar acum, 30 de ani după evenimente, au devenit veritabile documente fotografice ale istoriei”, arată organizatorii.


Expoziția va fi vernisată de către Tibori Szabó Zoltán

Expoziția va fi deschisă până la 15 ianuarie 2020, zilnic între orele 10 și 18. Interfon: 06.



Te-ar putea interesa si

Comenteaza