Televizoarele își măresc dimensiunile, pentru a-și asuma un nou rol (P)

by Oana Spiru

Sigur ați observat: televizoarele sunt din ce în ce mai mari, grație tehnologiei care avansează într-un ritm alert, dar și pentru că acum au multe alte funcții, în afară de a urmări programele clasice de tv. 

Televizorul aduce noi formule de divertisment. Acum, streamingul oferă posibilitatea de a viziona filme și seriale la cerere sau de a alege evenimentele sportive care ne interesează. Fără a uita rolul din ce în ce mai relevant al jocurilor video. Dar televizoarele mari oferă alte beneficii adaptate acestor vremuri. Una dintre ele este utilizarea sa ca un panou imens pentru videoconferințe, lucru care va fi cu siguranță folosit pentru a reuni familiile practic în cele mai importante zile ale sărbătorilor viitoare.

TV Samsung vedeti gama completa pe emag

Creșterea dimensiunii a fost posibilă doar datorită unei rezoluții mai mari, oferită de tehnologiile 4K și 8K. 

Drept urmare, un televizor mare de astăzi permite o experiență de vizionare mai puternică. Conștient de acești factori, Samsung oferă o gamă de televizoare QLED de mari dimensiuni, variind de la 65 la 85 inci, cu rezoluții 4K și chiar 8K.

„Cu cât dimensiunea și rezoluția sunt mai mari, calitatea imaginii și experiența audiovizuală sunt mai bune”, susțin specialiștii. “În același timp, conținutul și programele noi sunt dezvoltate într-un mod conștient pentru a profita la maximum de cele mai bune caracteristici tehnice ale receptoarelor.”

Odată cu pandemia, care a adus îngrădiri și o creștere a timpului petrecut acasă, rolul televiziunii s-a extins. Consumul de televiziune, în toate formatele sale, a crescut. Potrivit datelor Comscore pentru Statele Unite, utilizarea sa a atins un vârf în aprilie. 

Televiziunea a devenit marele aliat al pandemiei. Ne-a oferit supapa de evacuare pentru divertisment și conținut. Consumul de platforme precum Netlflix a crescut vertiginos. Aceasta este o tendință care reflectă un studiu realizat de JP Morgan asupra consumului mass-media în primele luni ale pandemiei. În primul trimestru al anului trecut, 15,8 milioane de persoane s-au abonat la Netflix, în timp ce JP Morgan prognozase o creștere de 8,8 milioane de abonați.

Filme și seriale ca la cinema

Unul dintre domeniile în care un ecran mare, de înaltă rezoluție este cel mai apreciat sunt serialele și filmele. La o rezoluție mai mare vom putea observa detaliile mai în amănunt, adică percepem obiecte sau lucruri mai mici cu o mai mare claritate. Cu cât dimensiunea ecranului este mai mare, aceste detalii vor deveni și mai vizibile.

O dimensiune și o rezoluție mai mari vă vor ajuta să vă bucurați de acest nou tip de conținut, o mare parte din acesta filmat cu o producție atentă. Toți vrem să avem senzația unui ecran de cinema. Ecranele mari transmit acel sentiment cinematografic. Și nu numai în cinematografie, ci și în serialele care sunt realizate acum, în documentare precum cele de pe National Geographic și în sport. Samsung a recunoscut această nevoie și, prin urmare, pune mult accent pe rezoluțiile 8K, cu o gamă largă de inci, de la 55″ la 85″.

Dacă există un tip de conținut care a împins în mod constant dezvoltarea de ecrane mari, acesta a fost jocurile video. Cei mai mulți jucători doresc să joace în 4K. Pentru aceasta este important ca televizorul ales să aibă un lag foarte mic, iar modelele Samsung dispun de una dintre cele mai bune latențe de pe piață. Tot mai multă lume își cumpără console pentru a juca jocuri pe ecranele televizoarelor, la cea mai înaltă rezoluție, cu cel mai mare detaliu, cu HDR. Toate acestea sunt factori care duc utilizatorul la un sentiment mai captivant, unul dintre obiectivele principale atunci când se confruntă cu un joc video.

Noile console, PlayStation 4 si 5 dar și Xbox Series X, sunt destinate să împingă industria. Și ambele suportă rezoluții 8K, pentru a oferi o experiență de înaltă definiție (UHD). 

Sfaturi pentru alegerea unui televizor mare

Când cumpărați un televizor, primul lucru este să fiți conștienți de spațiul disponibil. Dar, datorită rezoluțiilor 4K și 8K, ecranele mai mari de 65 inci pot fi savurate și în sufragerii mici. Rețineți că pentru aceeași distanță pe care a fost recomandat un televizor Full HD de 49 de inci, puteți plasa acum un ecran de până la 82 inci, cu definiție ultra înaltă (UHD).

TV Samsung – oferte emag

Dar, pe lângă dimensiune, există și alte beneficii care merită reținute. Pentru aceasta, trebuie să te gândești la ce vrei să folosești televizorul. Pentru a viziona seriale și filme, vor fi mai importante funcții precum HDR , care are o gamă mai mare de culori, mai mult contrast, mai multă luminozitate. Pe de altă parte, dacă obiectivul este să îl utilizați pentru jocuri video, va fi relevantă o rată de reîmprospătare ridicată, de 120 Hz, dacă este posibil, și un timp de răspuns sub 20 de milisecunde.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza