Au încercat să zboare de pe aeroportul din Cluj-Napoca cu teste covid false. Făptașii s-au ales cu dosar penal

by Oana Spiru

Cinci persoane s-au ales cu dosare penale pentru infracțiunea de fals, după ce au prezentat buletine false care indicau un rezultat negativ al testului pentru depistarea COVID-19. Cei anchetați se aflau în aeroportul din Cluj-Napoca și doreau să zboare spre Spania, fapt care impune dovada unui test negativ COVID, pentru a putea călători.

„La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj au identificat în aeroportul internațional din municipiul Cluj-Napoca un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Rușcova, județul Maramureș, precum și o femeie de 47 de ani, de cetățenie spaniolă, care, cu ocazia îmbarcării în cursa aeriană spre Madrid, au prezentat buletine medicale false, atestând rezultatul negativ al unor teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2”, transmite IPJ Cluj.

Totodată, polițiștii au mai depistat încă trei persoane aflate pe aeroportul din Cluj, pentru care există suspiciunea că ar fi prezentat o dovadă falsă de deținere a unui rezultat negativ al testului pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, in acest caz, este vorba despre un bărbat în vârstă de 32 de ani, cetățean tunisian, un bărbat de 32 de ani și o femeie de 33 de ani, ambii din municipiul Sighetu Marmației, județul Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza