Primii 5 clujeni au fost vaccinați împotriva COVID-19. Vezi aici ce au declarat

by admin

Primii clujeni s-au vaccinat duminică dimineață împotriva noului coronavirus, o acțiune care a dat startul campaniei de imunizare și în județul Cluj. Prima persoană vaccinată a fost doctorul Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. După administrarea primei doze, aceasta a declarat că se simte foarte bine și nu a avut reacții adverse. 

„Nu am rețineri, tocmai de aceea am vrut ca prin gestul meu să arăt încredere deplină acestei campanii de vaccinare și sperăm că modelul spitalului nostru să fie transmis și în societate. Am fost primul spital care a intrat în lupta cu acest virus în regiunea noastră, primul caz a fost internat la finalul lunii februarie, de atunci așteptăm acest vaccin să apară și să reușim să dăm o speranță personalului care zi de zi se luptă cu asta.

Suntem cu toții foarte bine, nu am avut nici o reacție adversă după administrarea vaccinului, ne bucurăm să vă împărtășim că aceste momente… Să le împărtășim cu dumneavoastră, a fost un an greu pentru toată lumea, pentru spitalul nostru, au fost momente în care a trebuit să ne adaptăm din mers, poate chiar cu un pas înaintea schimbărilor, să venim cu modificări, le-am depășit cu bine, noi sperăm că am încercat să facem față acestei provocări și așteptăm de la anul 2021 evenimente mult mai bune și intrăm cu optimism în noul an”, a declarat Violeta Briciu, la câteva minute după vaccinare.

Tot duminică dimineața s-au vaccinat Mirela Flonta, medicul șef  al laboratorului de analize medicale și Iulia Trifu, medic specialist radiolog în cadrul aceluiași spital. 

„În 25 februarie am început să lucrăm , avem ca laborator o experiență mai bine de 15 ani în diagnostic molecular, dar virusul acesta ne-a adus multe multe provocări, ne-am adaptat, colectivul s-a mobilizat extraordinar, este implicat atât în diagnostic cât și în monitorizarea pacienților infectați cu SAR-CoV-2. A fost un an greu cu multe provocări, ne bucurăm că a venit vaccinul, sperăm să ne întoarcem la o viață cât mai normală”, a declarat Mirela Flonta.

„Suntem plini de speranță, am așteptat această zi de la începutul pandemiei. Nu putem decât să oferim un exemplu personal și să sperăm că populația generală va avea încredere în acest instrument eficace, cu siguranță. Nu am nici o emoție legată de acest vaccin. Sunt medic și cred în medicină bazată pe evidențe. Le avem în sfârșit și am așteptat de mult, apropo de teoriile conspiraționiste, de această dată avem dovezi și cred că ne putem încrede în ele. Eu am cântărit argumentele pro, contra și am decis să mă vaccinez. Fiecare cred că trebuie să își evalueze opțiunile”, a explicat și medicul Iulia Trifu.

În total, aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase urmează a fi vaccinate duminică, din lotul de 375 de doze de vaccin atribuite județului Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza