Focarul de COVID-19 de la centrul de bătrâni din Câțcău se extinde. Încă 24 de cazuri confirmate miercuri seară

by admin

Focarul de COVID-19 de la centrul de bătrâni din Câțcău se extinde. Miercuri seara aici au fost confirmate încă 24 de cazuri, pe lângă cele 15 cazuri deja existente. Pacienții urmează a fi evaluați medical la spitalele specializate din Cluj-Napoca și, în funcție de răspunsul medicilor, vor fi izolați la centru sau internați în spital.

„Avem un focar la Câțcău un focar unde au fost depistate în cursul serii de ieri încă 24 de persoane pozitive. Avem acolo un total de 40 de pozitivi, din care 32 sunt rezidenți și 8 fac parte din rândul personalului. Procedura este aceeași ca și în alte situații: vor fi evaluați medical la unul dintre spitalele COVID din Cluj-Napoca, urmând ca cei care sunt asimptomatici sau prezintă o formă ușoară să fie carantinați în interiorul centrului. Cei care prezintă forme medii și grave vor fi internați în spitale”, a explicat prefectul județului, Mircea Abrudean.

Prefectul a vorbit și despre numărul record de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în județ în ultimele 24 de ore.

„Evoluția numărului de cazuri din ultima perioadă este îngrijorătoare. Vedem că se întâmpla asta și la nivel național. Incidența cazurilor este crescută în special în județele mari, așa cum este Clujul. În acest moment, din punct de vedere al infrastructurii medicale COVID, avem în continuare locuri disponibile la Spitalul de Recuperare. La Spitalul de Boli Infecțioase, rulajul pacienților este continuu. La Terapie Intensivă, din cele 35 de locuri în momentul de față avem disponibile 4. Sigur că ne gândim să creștem și capacitatea de la Terapie Intensivă, pentru că ne pregătim pentru ce e mai rău și pentru că asta și trebuie să facem. Analizăm în acest moment varianta de a extinde la Boli Infecțioase cu încă o secție sau de a deschide o secție nouă de terapie intensivă într-o altă unitate medicală”, a mai declarat Mircea Abrudean.

Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, mai ales în școli, autoritățile vor face controale mai stricte în zona unităților de învățământ.

„Întărirea controalelor în ceea ce privește zona școlilor și unitățile economice care funcționează în zonă. Vorbim de cafenele, baruri și alte asemenea asimilate,  pentru a preveni prezența copiilor aici. Avem în acest moment 53 de elevi pozitivi în tot județul și 16 cadre didactice pozitive. Nu mai avem situații de a trece pe scenariul roșu deocamdată. Monitorizăm rata incidenței în anumite localități, în special mediul urban, vorbesc de Dej, Gherla, pentru a vedea dacă se vor impune măsuri restrictive în privința unor agenți economici”, a spus prefectul județului Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza