8 PERSOANE, ARESTATE ÎN 3 CAUZE PENALE, PENTRU TRAFIC DE DROGURI

by Bianca Baraboi

La data de 2 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au documentat, în trei cauze penale, activitatea infracțională a 8 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate în prima cauză a reieșit faptul că, în perioada august 2023 – martie 2024, șapte persoane cercetate (dintre care una se sustrăgea urmăririi penale), ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de mare risc sub formă de cristal și substanțe psihoactive ( 3-CMC, 4-MMC, 2-CMC și 2MMC) către consumatori din mai multe localități ale județului Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 3.300 de lei.

În cea de-a doua cauză instrumentată s-a reținut că, în perioada februarie 2023 – martie 2024, un bănuit ar fi deținut, depozitat, manipulat și comercializat diverse cantități de substanță cu efect psihoactiv (2MMC), către consumatori din județul Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 500 de lei.

În cadrul celui de-al treilea dosar penal, cercetările au reliefat că, în perioada noiembrie 2023 – martie 2024, două persoane (din care una se sustrage urmăririi penale) ar fi vândut, în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive, precum și droguri de mare risc (2MMC, 2-CMC și 4-CMC), pentru sume cuprinse între 30 și 40 lei pentru un gram.

Pe parcursul cercetărilor și al celor 27 de percheziții domiciliare efectuate în mai multe localități din județul Cluj, au fost identificate și ridicate aproximativ un kilogram de substanțe interzise (4MMC, 3CMC și 2CMC), telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, obiecte purtătoare de urme de substanță, sume de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.

La data de 2 aprilie, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus, în cele trei cauze penale, reținerea a 8 persoane.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 8 persoane reținute, pentru 30 de zile, urmând ca instanța să se pronunțe și cu privire la propunerea formulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj de arestare în lipsă a celor doi cercetați care se sustrag urmăririi penale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Mureș, Alba și Oradea, cel al polițiștilor din cadrul I.P.J. Cluj – Poliția Municipiului Turda și Poliția Municipiului Câmpia Turzii, precum și cei aiSecției Regionale Poliție Transporturi Cluj, de cel al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj Napoca, și al unui echipaj canin din cadrul Direcției regionale Vamale Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza