751 de persoane testate medical la aeroport. Când ajung la Cluj kiturile pentru depistarea coronavirusului

by admin

La Aeroportul Internațional „Avram Iancu” se aplică toate măsurile comunicate în informările anterioare, iar instituțiile implicate în gestionarea situației sunt în permanentă comunicare cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru informări în timp real și corecte, susțin oficialii Instituției Prefectului Cluj. Până acum, au fost evaluate medical la sosirea pe aeroport este de 751 de persone, din care 487 sunt în județul Cluj, izolați voluntar la domiciliu. Toți sunt asimptomatici.

De asemenea, au fost identificate în județ șase locații pentru carantină, cu un număr de 197 de locuri, care îndeplinesc cerințele igienico-sanitare, putând fi utilizate în cazul în care situația o va impune.

„Kiturile pentru determinarea Coronavirusului vor ajunge mâine în județul Cluj. În cadrul dispeceratului 112, există un medic specialist care să ofere consiliere  celor care apelează, pentru a nu aglomera inutil activitatea spitalelor. În acest moment, nu este nicio persoană care să fie confirmată cu infectarea cu noul Coronavirus în județul Cluj. Pentru informații utile și corecte, este important ca toți cetățenii să consulte permanent sursele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență”, arată oficialii Instituției Prefectului – Județul Cluj.

Foto: Agerpres.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza