29 de cazuri de coronavirus, în România! Iohannis: „Mai mult decât virusul, ne pot face rău lipsa de responsabilitate”

by admin

În România au fost înregistrate 29 de cazuri de coronavirus, 12 fiind confirmate astăzi.
Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni și a făcut un apel către români să fie responsabili, în criza coronavirusului. Iohannis a spus că este un moment definitoriu pentru capacitatea națiunii noastre de a fi unită

”Dragi români, fac apel la responsabilitatea fiecăruia: respectați cu strictețe măsurile indicate de Guvern și protejați-vă pe voi și pe cei din jur.

Vreau să transmit un mesaj de solidaritate cu compatrioții noștri din Italia. Le cer să respecte măsurile impuse de statul italian și am solicitat tuturor autorităților române să fie la dispoziția românilor din Italia care le vor solicita ajutorul.

Acest moment este unul definitoriu pentru capacitatea națiunii noastre de a fi unită. Mai mult decât virusul, ne pot face rău lipsa de responsabilitate. La fel de nocive sunt răfuielile politice și încercarea unora de a câștiga capital politic prin găsirea vinovaților de serviciu. Noi, românii am arătat că putem câștiga orice luptă, cu o singură condiție: să fim uniți și să luptăm împreună.”, a spus Klaus Iohannis.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca au ajuns 25 de probe din mai multe județe. Din cele 25 de prove, 24 au ieșit negative. Conform datelor transmite de Prefectura Cluj, rezultatul pozitiv îi aparține pacientului din Maramureș internat la Cluj cu coronavirus care a fost retestat astăzi.

Testele provin de la 6 persoane din județul Cluj, 5 din Sălaj, 4 din Alba, 4 din Bihor, 3 din Mureș și una din Satu-Mare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza