217 de cazuri de COVID-19 în România. 19 pacienți au fost declarați vindecați

by admin

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 217, a informat Grupul de Comunicare Strategică. De azi dimineață de la ora 10 și până acum au fost diagnosticați 33 de noi pacienți, cu vârste cuprinse între 26 și 64 de ani. Aceștia sunt din București (26 de cazuri), Brașov (5 cazuri), Constanța și Prahova (fiecare cu un caz). 

Toate persoanele nou confirmate pozitiv sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani. Dintre cei 217 de români diagnosticați cu noul coronavirus, 19 au fost declarați vindecați și au fost externați din spital. Cât privește persoanele încă internate, 4 sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României sunt plasate în carantină instituționalizată  3.373 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19. Alte 18.965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.150 de teste. Dintre acestea, 3.933 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza