120 de elevi s-au întrecut în cadrul concursurilor organizate de ISU Cluj

by Bianca Baraboi

Etapa zonală a concursurilor „Prietenii Pompierilor” și „Cu viața mea apăr viața” , organizate de pompierii clujeni, a avut loc marți, 14 mai 2024.

Nu mai puțin de 120 de elevi, de la 15 unități de învățământ din județul Cluj, s-au întrecut în cadrul competițiilor care au devenit deja o frumoasă tradiție și au dat dovadă de curaj și neînfricare. Distracția a fost și ea pe măsură.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj a organizat concursurile în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, astfel că elevii au putut deveni adevărați prieteni ai pompierilor! În plus, scopul principal este ca cei mici să își dezvolte capacitatea de înțelegere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu.

Elevii care au luat parte la concursul „Prietenii Pompierilor” au avut de parcurs o probă teoretică și două probe practice: „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”. În schimb, „Cu viața mea apăr viața” este un concurs cu tematică de protecție civilă și a presupus o probă teoretică și una practică, în care elevii au transportat o victimă pe targă și au trecut peste diferite obstacole.

Elevii s-au străduit să obțină un timp cât mai bun, clasamentul fiind următorul:

Concursul „Prietenii Pompierilor” :

Gimnaziu: I – Școala Gimnazială Frata, II – Școala Gimnazială „Ștefan Pascu” Apahida, III – Școala Gimnazială „Emil Isac” Cluj-Napoca

Concursul „Cu viața mea apăr viața” :

Gimnaziu: I – Școala Gimnazială „Ion Creangă” Cluj-Napoca, II – Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca, III – Școala Gimnazială Cătina

Concursul „Cu viața mea apăr viața” :

Liceu: I – Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca, II – Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania Cluj-Napoca, III – Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca.

Felicitări tuturor participanților!

sursa: ISU Cluj

Te-ar putea interesa si

Comenteaza