Părinții clujeni către Guvern: abuzul pe care îl face ANAF asupra contribuabilului TREBUIE SĂ ÎNCETEZE

by admin

O scrisoare deschisă a fost remisă de la Cluj către Mirela Călugăreanu, președinte ANAF, precum și Ministerul Finanţelor Publice și Guvernul României. Documentul este semnat de Cristina Grigore, fondator și lider al ONG-ului Părinți Clujeni, extinsă ulterior la Fundația Părinți din România.


Scrisoarea începe cu descrierea condițiilor în care trăiesc mulți copii în România prezentului, lipsiți de faciltăți ca apa caldă, căldura sau toaleta interioară a școlii.

„Stimată doamnă, abuzul pe care îl face ANAF asupra contribuabilului TREBUIE SĂ ÎNCETEZE! NU schimbați regulile jocului, în timpul jocului, NU modificați legislație și REFUZAȚI TIMP DE 22 ZILE CONTRIBUABILULUI DREPTUL DE A DECIDE ȘI A ALEGE, modificând arbitrar, când aveți chef, neprofesionist, FORMULARUL 230.
Stimata doamnă, ANUAL aveți 7 LUNI la dispoziție să dialogati cu noi ONG-urile, CU TOATE ONG-urile, să propuneți modificări și să serviți INTERESULUI CONTRIBUABILULUI, pentru ca asta este rolul dvs, NU să dați un ordin făcut la “apelul bocancilor”.
Stimată doamnă, NU FURĂM, colectarea formularului 230 este o facilitate fiscală legală, iar faptul că anual ANAF modifică arbitrar și discreționar acest formular dovedește că această instituție pe care o reprezentați este guvernată de rea voință, făcând o serie de ilegalități și intimidări pentru a păstra banii la bugetul de stat”, a scris clujeanca.


Cristina Grigore susține că „funcționarii ANAF incalca legea si REFUZĂ CONTRIBUABILULUI DREPTUL DE A DEPUNE FORMULARUL”, numind acest gest „abuz în serviciu”.

„Ajutăm gratuit peste 65.000 de copii anual, zilnic peste 250-280, da, noi suntem relevanți în ceea ce facem și DA, ajutăm ORICE COPIL, fie că este părintele asigurat, fie că nu. Conform Monitorului Oficial, NU AVEȚI VOIE SĂ SCHIMBAțI FORMULARUL 230 publicat în 22 ianuarie!
(…) Dacă refuzați să aplicați legea, vă vom obliga prin pârghiile legale. Noi credem în statul de drept!”, a conchis Cristina Grigore.



Te-ar putea interesa si

Comenteaza