E din nou Miercurea alarmelor la Cluj

by admin

Astăzi, în prima zi de miercuri a lunii februarie, alarmele vor suna din nou la Cluj.

Proiectul a fost demarat in august 2017, de catre Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) si presupune ca în prima zi de miercuri a fiecarei luni, in intervalul orar 10 – 11 sa fie actionate sirenele de alarmare publica existente pe teritoriul Romaniei.

Măsura are în vedere testarea acestor echipamente și funcționează după următorul cod:

– alarma la dezastre: cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de zece secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din cinci sunete a opt secunde fiecare, cu pauza de cinci secunde între ele.

– prealarmare aeriană: trei sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din trei sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de șase secunde între ele.

– alarmă aeriană: 15 sunete a patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a două secunde fiecare, cu pauza de două secunde intre ele.

– încetarea alarmei: un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu două minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de un minut.Te-ar putea interesa si

Comenteaza