100 de evenimente în 30 de locuri din oraș la Zilele Clujului. Vezi programul!

by Cristina Mihaila

Zilele Clujului debutează vineri, 27 septembrie, și propune peste 100 de evenimente în 30 de locuri din oraș. Ediția 2019 a Zilelor Clujului va marca, prin evenimente și acțiuni aparte, aniversarea unor instituții clujene remarcabile, care au contribuit activ la dezvoltarea orașului în ultimul secol.

Evenimentele principale:

Piața Unirii

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17:00, peste 700 de copii vor realiza un sincron-record prin muzică și sport. Seara de vineri este dedicată teatrului, prin spectacolul CHIRITZA ÎN CONCERT, după Vasile Alecsandri și Matei Millo, pe muzica Adei Milea și pus în scenă de actorii Teatrului Național Cluj-Napoca. Spectacolul începe la ora 21:00.

Sâmbătă, 28 septembrie, va avea loc mult așteptata Paradă a Zilelor Clujului, începând cu ora 17:00. Apoi, Piața Unirii va răsuna pe acorduri de muzică clasică, alături de studenții Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, începând cu ora 19:00. Seara de muzică clasică va continua alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, pentru a se încheia cu o experiență inedită – un mix de muzică clasică și muzică electronică – Gala Operelor Clujene – ELECTRO-SYMPHONIC EXPERIENCE, oferită de artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și a Operei Maghiare din Cluj.

Duminică, 29 septembrie, Piața Unirii va găzdui un adevărat regal folcloric, oferit de interpreți consacrați precum: Dan Gâdea, Marius Ciprian Pop, Ioan Berci, Sava Negrean Brudașcu, Valeria și Traian Ilea, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaș și mulți alții.

Luni, 30 septembrie, Marșul Universităților Clujene, care deschide anul universitar, se va încheia în Piața Unirii – cu câteva surprize pentru studenți. Seara, în Piața Unirii vor concerta, începând cu ora 18:00, JO, Hara, Compact B, Vița de vie și Vama. Ediția din acest an a Zilelor Clujului se va încheia cu un impresionant video mapping.

În toate cele 4 zile de festival, participanții se vor întâlni cu peste 50 de personaje de poveste create de Compania de teatru, acrobație și jonglerie Famous Art și Compania de teatru Magic Puppet.

Piața Muzeului

Pe toată durata Zilelor Clujului, Piața Muzeului va căpăta noi valențe prin iluminatul arhitectural. De asemenea, spectacolele și concertele vor completa atmosfera boemă a locului.

Strada Mihail Kogălniceanu

Str. Mihail Kogălniceanu redevine principalul promotor a multitudinii de culturi ce se

îmbină la Cluj. Activități din cele mai variate vor avea loc aici, în aceste zile de sărbătoare. Promenada Cărților, Festivalul Multiculturalității, Festivalul Gastronomic Internațional, Târguri ale meșterilor populari și ale comunităților internaționale, dar și concerte de muzică sunt doar câteva dintre activitățile care ilustrează, în cadrul Zilelor Clujului, diversitatea culturală caracteristică orașului nostru.

Strada Potaissa

Pe durata Zilelor Clujului, strada Potaissa se transformă într-o veritabilă scenă istorică.

Taberele antice și medievale vor oferi și anul acesta publicului șansa de a lua parte la diverse ateliere și demonstrații militare, care pun în scenă stiluri de viață demult apuse.

Parcul Central

De la activități pentru copii la expoziții, piese de teatru, tango și aventuri pline de adrenalină, Parcul Central și zona Casino se adresează celor cu suflet tânăr și spirit de aventură. 

Str. Iuliu Maniu

Sâmbătă, 28 septembrie, la ora 19:00: Midnight Snack – O masă a comunității, lungă de 100m, unde atmosfera va fi întreținută de participanți, care au ocazia astfel să creeze noi legături și prietenii. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza