Lansare de carte la Bookstory: Mănăstirea și microscopul: convorbiri cu Dalai Lama despre mnte, mindfulness și natura realității

by admin
Librăria BookstoryCentrul Budist “White Mahakala” Study Group și Editura Herald îi invită pe clujeni joi, 19 septembrie, de la ora 18:30 la evenimentul de lansare a cărții Mănăstirea și microscopul: convorbiri cu Dalai Lama despre mnte, mindfulness și natura realității. this email in your browser

Invitat va fi Ven. Losang Tendar, Mănăstirea Nalanda (Franța).

„Într-o societate care evoluează către o cât mai mare deschidere și toleranță, spiritualitatea și știința conlucrează pentru a ne oferi o viziune completă asupra adevărului, în care știința oferă instrumente acolo unde spiritualitatea adaugă sens. Cartea pe care o țineți în mână este o mărturie a unui dialog fructuos între cele două perspective, în care se dovedește că budismul poate fi înțeles de o minte științifică, iar știință realizează că întrebările cu care operează actual au pătruns deja în domeniul spiritualității”, arată organizatorii.

În 2013, cu ocazia unei întrevederi istorice care a avut loc într-o mănăstire tibetană din sudul Indiei, Dalai Lama s-a întâlnit cu oameni de știință de top, filosofi și călugări pentru a clarifica în profunzime subiecte precum natură realității, conștiința și creierul uman. Această carte revelatoare redă dialogurile extinse ale unor cercetători ca Richard Davidson, Matthieu Ricard, Tania Singer și Arthur Zajonc, care au încercat să răspundă la întrebări cum ar fi: Care este natura realității? Avem nevoie de creier pentru a fi conștienți? Ne putem schimbă mintea și creierul prin meditație? De-a lungul acestor discuții, participanții explorează punctele comune, adesea uimitoare și emoționante, care există între metodele de percepere, investigare și cunoaștere ale științei occidentale și cele ale budismului tibetan. În parte istorie, în parte starea de lucruri actuală, în parte inspirație pentru viitor, această carte explorează în mod riguros și accesibil ce pot să învețe una de la cealaltă cele două tradiții și ce anume ne pot spune despre noi înșine și despre lume.

Ven. Losang Tendar s-a născut în 1961, în Olanda (Țările de Jos). A studiat psihologia și a oferit asistență socială. A primit învățături budiste în Enst (Olanda) de la Geshe Sonam Gyaltsen, care l-au făcut să-și descopere adevărata vocație. A urmat mai multe învățături și retrageri din anul 1995. A devenit călugăr în ianuarie 2002 în Bodhgaya și trăiește la Mănăstirea Nalanda (Franța). În 2017 a terminat „Basic Program” (un program de 5 ani, 12 subiecte de curs de studiu creat de Lama Zopa Rinpoche – ce oferă o metodă practică de transmitere a învățăturilor budiste studenților dedicați, pregătiți să depășească nivelul de bază) și este înregistrat ca profesor al FPMT (www.fpmt.org).

Venerabilul a servit ca director al Mănăstirii Nalanda timp de mai mult de 7 ani, iar apoi a coordonat programul spiritual al instituției timp de 5 ani.

Venerabilul predă învățături privind Descoperirea Budismului, Refugiul în cele trei juvaiere, Stabilirea unei practice zilnice, Transformarea problemelor.

Evenimentul va fi susținut în limba engleză.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza