Se așteaptă ca în perioada următoare să vină tot mai mulți clujeni din diaspora acasă. Ce spune Prefectul Clujului

by admin

Autoritățile se așteaptă ca în perioada următoare să vină tot mai mulți clujeni din diaspora acasă. Mircea Abrudean, Prefectului Clujului susține că semnalele nu sunt tocmai bune deoarece se preconizează că în următoare perioadă va fi un aflux important de cetățeni ce vor veni acasă.

„Din păcate semnalele nu sunt destul de îmbucurătoare. Preconizăm un aflux destul de important de cetățeni care vor veni în județul Cluj și nu numai. Facem apel în permanență ca oamenii să nu vină acasă de sărbători pentru că nu vor petrece sărbătorile într-un climat normal, vor intra în carantină. Nu vor sta alături de cei dragi așa că nu are niciun sens să vină acasă. Îi rog foarte mult pe cetățenii județului Cluj să îi anunțe pe cei dragi să nu vină acasă pentru că nu ajută pe nimeni. Asta nu ne împiedică să ne pregătim pentru un aflux destul de mare. Avem încă zboruri pe aeroportul din Cluj din zona roșie”, a declarat Mircea Abrudean în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus.

În zona rurală lucrurile încep să scape de sub control. Comunele din România încep să nu mai facă față fluxului de persoane infectate, însă asta nu pare să îi sperie pe cei care sfidează legea.

„Avem o comunitate lângă municipiul Dej unde am avut câțiva pacienți depistați pozitiv. Am luat acolo câteva măsuri de pază și protectie pentru asigurarea ordinii publice. Se pare că aceste măsuri au dat roadă și lucrurile nu au mai escaladat acolo. Situația nu e de așa natură încât să trebuiască să închidem localitatea”, mai spune prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza