CORONAVIRUS – ROMÂNIA: Adunările mai mari de 1.000 de oameni, interzise

by admin

Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă. Restricțiile luate pentru a preveni răspândirea noului coronavirus intră astăzi în vigoare și sunt valabile până la 31 martie.

Se aplică anumite criterii de evaluare a riscului, atunci când se discută despre organizarea unui eveniment public, la care participă mai puțin de 1000 de persoane: se va lua în considerare densitatea mulțimii, natura evenimentului și natura contacților, dacă cei care participă sunt înregistrați de dinainte sau nu, posibilele expuneri la coronavirus, vârsta participanților, scopul sau tipul activității, durata și modul călătoriei prin care paticipanții ajung la acest eveniment.


Vizitele la spitale, interzise

În plus, până pe 31 martie nu se mai pot efectua vizite la spitale, iar stagiile practice vor fi sistate tot până la aceeași dată. Doar cei care se oferă voluntari mai pot practica.

Pe de altă parte, cei care au stat în carantină în alte țări nu li se va impune o nouă măsură de carantină în țară, doar dacă prezintă un certificat care să dovedească că au stat în carantină.

S-a luat decizia de a nu se emite certificate medicale care să ateste lipsa coronavirusului la cerere, scrie capital.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza