Premierul Ciucă asigură că România va avea destul gaz stocat pentru a satisface cererea de energie din Iarnă.

by Christian Suciu

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă reacționează față de îngrijorările cu privire la rezervele de gaz ale României pentru sezonul rece și afirmă că un procent record de 70% din producția internă de gaze a fost trimisă către depozitele naționale.

”În acest moment, depozitele de gaz metan ale țării sunt pline cu 47%, ceea ce înseamnă că țara noastră a acționat mult mai rapid decât calendarul stabilit de Comisia Europeană pentru statele membre. Ținta pentru 1 august este de 46%, iar România a l-a depășit deja în prima jumătate a lunii iulie. Suntem înaintea calendarului european de stocare a rezervelor de iarnă datorită faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat. Astăzi, un procent record de 70% din producția de gaze domestice a fost trimisă către depozitele naționale.” a transmis Șeful Executivului printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit declarațiilor acestuia, obiectivul european este ca în luna Noiembrie, rezervele statelor să fie pline în proporție de 80%.

”Obiectivul stabilit la nivel european este ca, până la 1 noiembrie, depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puțin 80% pline. Menținând ritmul accelerat, vom reuși să atingem acest procent chiar înainte de termen.” a mai adăugat Nicolae Ciucă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza