Primăria Cluj-Napoca își construiește propria campanie de promovare a vaccinării. Se cooptează Biserica, influencerii și personalități locale

by admin

Invitat în emisiunea Servus, Cluj!, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a spus că Primăria pregătește propria campanie de informare privind vaccinarea. Pentru asta, vor fi folosiți influenceri, vloggeri și fețe bisericești care să transmită încredere populației în administrarea vaccinului anti-Covid.

”Biserica are un rol foarte important în această campanie. Oamenii nu timp să se uite la televizor sau poate să asculte radio. Interacțiunea multora este cu biserica, mai ales în zonele rurale. Din semnalele pe care le-am primit, bisericile din Cluj se vor alătura promovării vaccinului! Sunt deja câțiva preoți care deja au transmis aceste informații. De asemenea, este foarte important ca toți influencerii, ca toate persoanele care pot să facă acest lucru, să transmită mai departe informația. În acest moment nu pot să vă dau mai multe detalii, ne-am gândit la acest lucru. Să facem o campanie suplimentară față de ce se face astăzi la televiziuni. Vom lua legătura cu astfel de persoane, potențiali vloggeri, personalități. Veți afla curând despre această temă”, spus Tarcea.

Acesta a vorbit și despre costurile de organizare și coordonare a campaniei de vaccinare, care momentan sunt suportate din bugetul local.

“11 din centre sunt asigurate și puse la dispoziție de către primăria municipiului Cluj-Napoca, iar 2 dintre ele sunt în unități sanitare: Regina Maria și spitalul CFR. Aceste 13 centre vor fi operaționale de luni. Am făcut deja toate procedurile necesare administrative ca ele să fie funcționale așa cum cere legea. Dotările nu sunt puține să știți. Costurile suportate de primărie pentru o perioadă de 6 luni se ridică la suma de 5 milioane de euro. Trebuie să asigurăm 407 cadre medicale pentru această amplă operațiune la nivelul Clujului. 3,9 milioane de euro vor merge pe salariile lor. Sperăm ca într-un final, această sumă să fie suportată de ministrul de Finanțe. Noi ca municipalitate vom plăti în primă fază, însă sperăm să ne recuperăm apoi acești bani”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza