Acțiune de curățare a Someșului, în weekend

by Cristina Mihaila

O nouă acțiune de mapare și colectare a deșeurilor de pe malurile râului Someș va avea loc sâmbătă, 18 iulie. Evenimentul este organizat de Asociația Societate Organizată Sustenabil (S.O.S), alături de Asociația Mai Mult Verde în cadrul proiectului Cu Apele Curate, cu sprijinul LIDL România.

Voluntarii sunt așteptați la Barajul din Florești, la ora 12.00, de unde se va vâsli în grupuri restrânse, până în zona ștrandului Sun din Grigorescu.

” O parte dintre noi cartează deșeurile pe dig, cu bicicleta între Florești și Gilău, coordonați de Clubul de Cicloturism Napoca. Facem la eveniment și un atelier de sesizări! Fii aproape și online. Trimitem cereri către Apele Române, Primăria Cluj, Florești, Gilău, Garda de Mediu, Compania de Apă Someș SA, Consiliul Județean să facă o acțiune amplă de curățenie între cele trei localități.

Le oferim și soluția pe termen lung: cea mai circulată pistă de biciclete din țară, între Apahida și Gilău, prin Cluj și Florești, pe malul Someșului, astfel încât zonele de depozitare ilegală, tranzitate la minut, să dispară!”, a anunțat Adrian Dohotaru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza