Concursul național de Titularizare al profesorilor a fost suspendat. Marinela Marc: „Probabil profesorii vor susține examenul la finalul lunii iulie sau în august”

by admin

Examenul pentru obținerea unui post de titularizare al profesorilor a fost suspendat, potrivit unui Ordin de Ministru semnat de Monica Anisie. Pe perioada stării de alertă prelungită, se vor suspenda toate activităţile programate al cadrelor didactice. Această decizie a venit chiar înainte de începerea înscrierilor la concursul de titularizare.

Pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj a fost publicat un Ordin al Ministrului Educației prin care se suspendă, pe întreg teritoriul țării acest concurs: „Având în vedere prevederile Ordinului MEC, vă comunicăm că începând de astăzi, 18.06.2020, se suspendă organizarea și desfășurarea activităților prevăzute la punctul I, subpunctele 12-25 din anexa nr 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020 2021, aprobată prin Ordinul ministrului Educației și Cercetării nr. 5259/2020, cu modificările și completările ulterioare”.

Inspectorul Școlar general, Marinela Marc, a făcut câteva precizări asupra acestei situații.

„Ieri a apărut un Ordin de Ministru care suspendă organizarea concursului de titularizare al profesorilor în baza Legii 55, potrivit căreia pe perioada stării de alertă nu se susține examenul pentru posturile vacante. Astfel că va trebui să primim un alt calendar publicat de minister. În mod normal, de astăzi ar fi trebuit să înceapă înscrierile până în data de 29 iunie, iar proba scrisă s-ar fi susținut în data de 15 iulie. Cadrele didactice nu cred vor fi afectate foarte mult, deoarece vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a se pregăti. În schimb este posibil să se aglomereze calendarul examenelor. Dacă se vor muta în august, atunci vom avea și cea de-a doua sesiune de bacalaureat.

Dacă stau bine să mă gândesc, ar fi fost destul de greu în această perioadă să se organizeze concursul. De astăzi am fi avut activitate în centrele de înscrieri, în paralel cu finalizarea Evaluării Naționale și cu examenul de bacalaureat care debutează luni. Deci o perioadă încărcată. Le sugerez profesilor care urmau să fie implicați în această activitate, să aibă răbdare, să-și pregătească documentele și să urmărească informațiile pe site-ul Inspectoratului. Probabil aceștia vor susține examenul pe finalul lunii iulie sau în august. Așteptăm să vedem decizia ministerului în această privință”, a declarat pentru Servus Cluj, Inspectorul Școlar general, Marinela Marc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza