( P)Ioan Neselean, candidat PSD Gherla pentru funcția de primar:,,Pot și vreau să fac în continuare cât mai multe pentru comunitatea noastră”

by admin

Ioan Neselean este candidatul Partidului Social Democrat pentru un nou mandat la primăria Municipiului Gherla. La finalul celor patru ani, edilul a realizat un bilanț al activității dar și strategia pentru următorii patru ani.

,,Pot și vreau să fac în continuare cât mai multe pentru comunitatea noastră. Nu mă mulțumesc să finalizez ceea ce am început, chiar dacă nu este puțin lucru. Am o strategie pe toate liniile importante de dezvoltare a municipiului nostru, cu proiecte pregătite pentru a continua ceea ce am făcut până acum. Vin în fața dumneavoastră și cu o echipă pregatită pentru asta,, este mesajul cu care actualul primar vine către cetățenii din Gherla.

Toate încep de la infrastructură. Punctul sensibil al Gherlei și al tuturor localităților din România sunt străzile. ,,Urbanismul de calitate nu este un moft, este o necesitate! Un plan mic, cu obiective alese la întâmplare va duce la realizări mici. Acesta este motivul pentru care am insistat să se creeze un cadru de dezvoltare a Municipiului Gherla nu doar pentru patru ani, ci pentru viitor. În acest sens s-a realizat întabularea tuturor străzilor și spațiilor verzi din Gherla, fără de care nu poate fi realizată nicio investiție. Aspect mărunt la prima vedere, dar foarte necesar” e de părere Ioan Neselean.

Un proiect important în acest sens a fost și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Gherla. Acesta facilitează tranziția orașelor de la o abordare tradițională, cea a favorizării autoturismelor, la o abordare interdisciplinară, transversală, deschisă si transparentă, ce pune accentul pe oameni și pe creșterea calității vieții urbane, pe incluziune și echitate socială și pe o calitate ridicată a mediului, identificând și implementând soluțiile optime și viabile economic pentru a facilita dezvoltarea sustenabilă a orașelor.

Totodată s-a realizat Registrului spațiilor verzi, care permite identificarea terenurilor cu destinaţie spaţiu verde, a zonelor deficitare, în vederea stabilirii necesarului de lucrări de amenajare, identificarea zonelor degradate, evidența activităților de plantare, tăiere/toaletare şi a lucrărilor specifice gestionării fondului verde al localităţii, crearea bazei de date conţinând arborii izolaţi si ocrotiti, precum si cu materialul dendrologic.

In ceea ce privește proiectele realizate, în municipiul Gherla s-au reabilitat și modernizat peste 18 străzi de la începutul mandatului actualului primar. Urmează să se finalizeze lucrările pe cinci străzi si să se execute lucrări noi de reabilitare și modernizare pe încă 16 străzi. S-a realizat reabilitarea completă si modernizarea DC 39 Gherla– Săcălaia, care duce la Sărătură si amenajarea bălții de la Sărătură, pentru prima dată dupa 26 de ani.

Sanatatea este un capitol în care s-au realizat câteva investiții importante, în mandatul actualului prima, Ioan Neselean. La Spitalul Municipal Gherla, în perioada 2017 – 2020 s-au realizat investiții de aproximativ 2.580.000 lei. Dintre acestea menționăm dotarea cu aparat ecograf multidisciplinar cu 3 sonde pentru secția Interne, aparat ecograf specializat pe obstretică ginecologie și posibilități de investigații 3D/4D, sistem de resuscitare neonatală, aparat extracție fetală, generator cu accesorii, stație de sterilizare, generator de oxigen, masă de operație. În aceeași perioadă s-au realizat reparații și lucrări de modernizare în valoare de peste 2.000.000 lei, la: ATI, Pediatrie, Medicină Internă, Chirurgie generală, Neonatologie, Obstetrică- ginecologie, Administrativ. De asemenea a avut loc renovarea și dotarea cabinetelor stomatologice școlare cu scaune stomatologice.


La capitolul Educație, în perioada 2017 – 2020 s-au alocat aproape 7.000.000 lei pentru învătământ, din care 1.016.000 lei, pentru burse. S-a construit un teren de sport cu gazon sintetic în parc, în valoare de 205.000lei și se află în faza de finalizare un teren amenajat cu tartan, cu vestiare si tribune. La Gherla s-a înființat în 2017 Grupul de Actiune Locală (GAL) unde municipiul Gherla este membru fondator. Valoarea proiectelor care vor fi implementate la Gherla prin GAL este de 7.305.000 euro. Au fost modernizate, s-au montat dale cauciucate si dotate cu mobilier de joacă nou la 9 locuri de joaca pentru copii, inclusiv locul de joacă din parcul mare. Biblioteca Municipală Gherla ocupă din 2019 un spatiu nou, modern, de peste 200mp. În cursul anului 2019 s-au achizitionat 219 volume.

,,Gherla trebuie să fie un oraș pentru viitor. Suntem aproape de Cluj, unul dintre marile centre urbane ale României. Suntem aproape de Delta Transilvaniei. Suntem un oraș armean, construit din nimic pentru viitor. Asta înseamnă că avem viitor! Am demonstrat prin ceea ce am făcut în ultimii ani că se poate. Vom merge în continuare pe strategia pe care o avem și care s-a dovedit a fi aducătoare de rezultate! În lupta mea pentru mai binele gherlenilor nu intru singur. Am alături o echipa unită pe care o propun pentru consiliul local. Am convingerea că împreună cu ei si împreună cu gherlenii putem continua, ridicând orasul nostru la un alt nivel ” a declarat primarul Ioan Neselean.

Comandat : PSD-Organizatia Judeteană Cluj CUI 21200019

Te-ar putea interesa si

Comenteaza