Concert „Vienna Crystal Christmas”, la Teatrul Național din Cluj-Napoca

by admin

De 15 ani, iubitorii de muzică clasică din România pășesc în atmosfera sărbătorilor de iarnă pe ritmurile fermecătoare ale valsurilor vieneze, în interpretarea faimoasei orchestre Johann Strauss Ensemble, condusă de dirijorul Russel McGregor. Spectatorii din Cluj-Napoca se vor reîntâlni cu muzicienii austrieci, joi, 12 decembrie, la Teatrul Național, începând cu ora 19.

Tradiția continuă, și în acest an, iar noul concert al muzicienilor austrieci va răsuna pe scenele mai multor orașe din țara noastră, cu prilejul unui nou turneu național amplu. Artiștii vor aduce cadouri inedite, în fiecare oraș prin care vor trece. De la soprană la tenor și de la dansatori, la fuziuni cu orchestrele filarmonicilor locale.

Pe lângă ritmurile fermecătoare ale muzicii clasice, programul concertelor va cuprinde capodopere ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor cum sunt, Johann Strauss I și II, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar și celebrele teme de Crăciun compuse de Johann Sebastian Bach. Seara muzicală va fi completată de recitaluri extraordinare susținute de renumita soprană de origine austriacă, Elisabeth Wimmer .

Soprana Elisabeth Wimmer se află la prima vizită în țara noastră, însă este invitată frecvent la concerte din toată Europa și America și colaborează cu orchestre celebre precum: Helsingborg Symphony Orchestra, Staatskapelle Weimar, Jeunesse Orchestra Viena, Ensemble Barucco, L’Orfeo, Harmony of Nations Baroque Orchestra sau Camerata Salzburg.

Atracția concertelor susținute de orchestra Johann Strauss Ensemble se datorează într-o bună parte lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist al orchestrei, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Russel McGregor s-a alăturat ansamblului în anul 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist.

În acompaniamentul sau sub bagheta dirjorului Russel McGregor au performat artiști internaționali precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Toate recomandările și experiența concertelor precedente oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit care încântă auditoriul.

Întrucât concertele anuale ale orchestrei Johann Strauss Ensemble sunt susținute cu casa închisă, organizatorii le recomandă tuturor spectatorilor interesați să își achiziționeze biletele din timp.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza