Trofeul „Crizantema de Aur”, acordat unui masterand clujean

by admin

Cea de-a 52-a ediție a Festivalului Național “Crizantema de Aur”, desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO a avut loc în acest an în perioada 17 – 19 octombrie, la Târgoviște. Trofeul „Crizantema de Aur” i-a revenit lui Samuel Barani, masterand al Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima” (ANMGD), aflat la prima sa participare.

Ediția din acest an a evenimentului a fost dedicată celebrării prin romanță a Patrimoniului poetic național și a Anului omagial al satului românesc.

„ Ne bucurăm că Trofeul „Crizantema de Aur” i-a revenit lui Samuel Barani, masterand al ANMGD, aflat la prima sa participare. A fost decizia unui juriu format din personalități de marcă ale vieții muzicale și artistice din România și Moldova – specialiști ai genului, compozitori, actori -, prezidat de Alexandru Pugna, interpret de folclor și romanțe, Ministru Secretar de Stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, și Jolt Kerestely, compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România”, au anunțat reprezentanții academiei clujene.

Șirul de evenimente artistice a inclus și desfășurarea unui Concurs de Interpretare, la care au participat 20 de concurenți selecționați în urma a nu mai puțin de 7 preselecții regionale, realizate în perioada mai-iunie 2019 în România și Republica Moldova.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza