Fundația Regală Margareta a României organizează evenimente la Cluj

by admin

Fundația Regală Margareta a României îi așteaptă pe clujeni la vernisajul unei expoziții de arte vizuale și a unui recital de muzică clasică în cadrul evenimentului Identități, miercuri, 16 octombrie, începând cu ora 18:30.

Evenimentul va avea loc în Palatul Reduta (secția pavilionară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, sediul instituției – str. Memorandumului nr. 21) și face parte dintr-o serie de acțiuni organizate de Fundația Regală Margareta a României menite să creeze oportunități de afirmare pentru tinerii artiști și să promoveze programul de burse Tinere Talente în comunitate.

Intrarea la eveniment este liberă, prin rezervarea în prealabil a locului la adresa de e-mail: tineretalente@principesa.ro.

În cadrul acestui eveniment, muzicienii vor oferi un recital de muzică de cameră, iar artiștii vizuali vor expune lucrări din domeniile pictură, grafică, sculptură, artă murală, arte textile și design vestimentar. Expoziția este deschisă în perioada 16 – 30 octombrie.

În această săptămână, Fundația Regală Margareta a României organizează și o masă rotundă cu tema „Oportunități de dezvoltare oferite elevilor și studentilor din învățământul vocațional”, la care au fost invitați directori ai liceelor, universităților, institutelor culturale și instituțiilor de cultură din Cluj-Napoca. Consultarea are ca scop identificarea nevoilor tinerilor artiști vizuali și muzicieni aflați la început de drum și a soluțiilor pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Este vizată și promovarea burselor oferite de Fundație către elevii și studenții instituțiilor de învățământ vocațional din Cluj-Napoca.

În ziua următoare, la A+ Gallery din cadrul Centrului de Interes, artiștii plastici Valentin Ionescu și Andrei Ciurdărescu vor susține un mentorat pentru bursierii Tinere Talente.

În luna noiembrie a acestui an, Fundația Regală Margareta a României va organiza o selecție națională, adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara. În urma evaluării realizate de către juriul de specialitate, 30 de tineri artiști vor deveni bursieri ai programului Tinere Talente, editia 2020, și vor beneficia de un program de mentorat și promovare pe parcursul unui an.

Tinere Talente este un program național care susține și promovează tineri artiști talentați, din familii cu venturi mici, care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și dezvolta potențialul și a-și exprima talentul. Aceștia primesc burse individuale de până la 2.000 de euro pentru dezvoltare artistică, pe perioada unui an calendaristic. În plus, au posibilitatea de a participa la concursuri naționale și internaționale, masterclass-uri și ateliere, de a achiziționa instrumente și materiale de lucru. Totodată, tinerii au ocazia ca, pe tot parcursul anului, să se întâlnească cu mentori – artiști de renume și personalități recunoscute în domeniul artistic. Mai multe detalii despre program aici.

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Fundaţia Regală Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza