Fotograful Andrei Pugnovschi expune la Cluj

by admin

„Dacă ai sta de vorbă cu părinții tăi tineri, ce ai schimba la cum te-au crescut?” Relația părinte-copil este, probabil, cea mai importantă dintre relațiile care se pot forma, în general, între oameni, având un rol esențial în dezvoltarea fizică, emoțională și socială a copilului. Însă dacă această relație este disfuncțională, pot să apară traume ale căror efecte se vor resimți până la vârste înaintate. Pentru toate acestea, la Cluj-Napoca are loc între 10 și 20 octombrie proiectul „Erau și ei tineri – Andrei Pungovschi / Expoziție foto”.

Scopul proiectului este de a facilita comunicarea și dialogul dintre generații și de a educa publicul larg asupra unei probleme extrem de importante în societatea românească: relațiile dintre părinți și copii. Proiectul își îndeamnă publicul să privească în sine și să caute o împăcare cu propriul trecut. Sau, cel puțin, își face curaj să deschidă o discuție cu generația de dinainte astfel încât relațiile cu proprii sau viitorii copii să fie mai bune.

Andrei Pungovschi este fotojurnalist freelancer. În 2006 a petrecut un an la University of Missouri, unde a studiat fotojurnalism. Din 2007 este fotograf colaborator al agenției France Presse în România.

Este parte a echipei Decât O Revistă de la începutul publicației, în calitate de fotograf și editor foto. Imaginile sale au apărut în diverse publicații străine, printre care The New York Times, The Guardian, Süddeutsche Zeitung, Esquire România, The Associated Press.

Fotografiile sale au fost premiate la concursuri internaționale, printre care: Pictures of The Year International, National Press Photographers Association, The Missouri Press Association, în SUA, BursaPhotoFest în Turcia.

Eveniment realizat cu sprijinul Fundației Cosman.

Lucrările pot fi vizionate zilnic între orele 14 și 19, la sediul Fundației Cosman (str. Andrei Mureșanu, nr. 11).

Intrarea este liberă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza