Crosul Epilepsy Challenge 2019, la Zilele Clujului. Cum poți să te alături cauzei

by admin




Duminică, 29 septembrie va avea loc la Cluj-Napoca crosul caritabil Epilepsy Challenge, cel mai mare organizat în sprijinul persoanelor cu epilepsie din ţară.

Astfel, cei  care doresc să se alăture cauzei, din solidaritate faţă de persoanele care se confruntă cu această afecţiune sunt așteptați duminică, 29 septembrie 2019, ora 10, pe platoul dintre Cluj Arena si Parcul Central „Simion Barnutiu” pentru o alergare de 5 km. Înscrierea se face pe site-ul epilepsychallenge.ro, taxa de participare fiind de 80 de lei.

Toate fondurile obţinute sprijină dezvoltarea reţelei naţionale de Telemedicină în Epilepsie, respectiv achiziţionarea de aparate video EEG, atât de necesare pentru diagnosticarea şi monitorizarea periodică a persoanelor cu epilepsie. Un alt obiectiv este înființarea unui centru de sprijin psihologic pentru adolescenţii cu epilepsie şi pentru părinţii care au copii cu acest diagnostic.

Evenimentul face parte dintr-un proiect social amplu, aflat la a doua ediţie. Anul trecut, peste 2300 de persoane au participat la cele 10 crosuri din 10 oraşe. Din taxele colectate şi cu ajutorul sponsorilor s-a reuşit achiziţionarea celui de-al şaptelea aparat EEG, instalat la Timişoara. Anul acesta, crosul s-a desfășurat până acum în 5 oraşe: Alba Iulia, Braşov, Sibiu, Târgu-Mureș și Craiova. După Cluj Napoca, pe 29 septembrie, urmeaza Baia Mare, pe 6 octombrie. Cea de a doua editie din Bucuresti este programată pe 22 septembrie 2019.



Te-ar putea interesa si

Comenteaza