Concert de închidere a stagiunii la Filarmonica Transilvania

by admin

Vineri, 28 iunie, Filarmonica de Stat Transilvania, de la ora 19, va marca închiderea stagiunii 2018-2019 cu Concertul nr. 3 pentru pian de Rahmaninov este una dintre cele mai grele lucrări pentru pian scrise vreodată. De fapt, în jurul acestei lucrări a fost construit și filmul ”Shine” din 1996, unde Geoffrey Rush interpretează rolul pianistului David Helfgott, rol pentru care a primit Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun actor în rol principal”, în 1997.


„Lucrarea lui Rahmaninov este piesa-obsesie a filmului. Pentru a participa la o competiție importantă la Londra, David alege această piesă extrem de grea pentru a-și impresiona tatăl. Pe măsură ce exersează, David devine din ce în ce mai maniac în comportament. În final, câștigă concursul, dar suferă o cădere mentală și este internat într-un spital de boli psihice, unde primește terapie cu șocuri electrice. Filmul se termină într-o notă mai optimistă însă, dar nu dezvăluim finalul aici, ci vă invităm să-l vedeți sau să-l revedeți înainte de a veni la concert, poate pentru a înțelege mai bine dificultatea lucrării și efortul pianistei invitate”, precizează reprezentanții instituției clujene.

Evenimentul este găzduit de Colegiul Academic. Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania” va interpreta sub bacheta dirijorului Mykola Diadiura. La pian evoluează Adela Liculescu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza