Clujenii pot învăța gratuit cum să picteze pe lemn

by admin

Pasionații de pictură sunt invitați să-și pună în valoare creativitatea, să se relaxeze și să afle cum pot să redecoreze și să dea o nouă viață micilor obiecte de mobilier din casă. În 10 iulie la Cluj-Napoca vor avea loc două ateliere în cadrul cărora oricine poate învăța cum să vopsească, să redecoreze și să împrospăteze dulapul bunicii sau vechea noptieră, astfel încât ele să primească un aspect modern sau vintage, potrivit oricărui interior.

Participanții au ocazia să afle ce tehnici de vopsire există, cum pot împrospăta mobila cu ajutorul culorilor, dar vor face și exerciții practice, pe planșe din lemn pe care le vor primi la fața locului. Aceste planșe pot fi transformate cu ușurință în curiere sau plăcuțe de bun venit. În plus, participanții vor primi vopsea specială pentru mobilă, ceară, pensule și alte accesorii de care au nevoie la atelier.

„Le punem participaților la dispoziție tot ce au nevoie: vopsea, ceară, pensule, alte accesorii. Ei doar să vină cu deschidere și creativitate. Fiecare participant va primi o planșă din lemn pe care o poate vopsi chiar aici, pe loc, o poate decora și aranja după bunul plac. După atelier planșa rămâne la fiecare participant ca amintire sau o poate face cadou”, a declarat Enikő Szentannai, managing partner Blue Brush Studio.

Feecare atelier va dura aproximativ două ore, timp în care participanții vor exersa și vor învăța tehnici de decorare. „Ne-am dat seama că de multe ori avem în casă piese de mobilier care ne sunt dragi, dar pe care am dori să le reîmprospătăm, ca să arate bine în locuința noastră. La atelierele din 10 iulie vrem să-i ajutăm pe cei curioși să descopere cât de ușor pot și ei să decoreze și să vopsească mobilierul. Vopseaua pe care o vom folosi e potrivită chiar și pentru obiectele cu care intră în contact copiii și bebelușii, se folosește foarte ușor și de persoane care nu au mai făcut asta înainte. Va fi distractiv și relaxant”, a explicat Gabriella Baxter-Dáné, managing partner Blue Brush Studio.

Atelierele vor avea loc în 10 iulie de la ora 16, respectiv de la ora 18, la Blue Brush Studio, pe strada Napoca nr 2. Participarea e gratuită, dar e nevoie de înscriere online pentru fiecare participant la adresa https://forms.gle/jXqtr1MyxLwUNozi7.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza