Expoziţie de pictură la Galeria „ARTE”

by admin

Miercuri, 26 iunie, începând cu ora 17, Galeria „Arte” a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, de pe strada V. Alecsandri nr. 1, găzduieşte expoziţia de pictură „Însemnări cromatice” aparţinând Iulianei Pop, artist plastic din municipiul Câmpia Turzii.


Artista, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii, a absolvit în urmă cu unsprezece ani secţia de Pictură a Şcolii de Arte Cluj-Napoca şi anul trecut specializarea Tehnici în pictură, la aceeaşi instituţie. Iuliana Pop se află la cea de-a patra expoziţie personală, de-a lungul anilor participând la peste o sută de expoziţii colective, organizate în ţară şi străinătate, fiind laureată a mai multor concursuri de profil.

„Despre activitatea sa mai poate fi adăugat totodată faptul că Iuliana Pop este şi un organizator redutabil de evenimente cultural-artistice, care se bucură de răsunet în municipiu şi nu numai. De asemenea, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Plastici din Câmpia Turzii, domnia sa a făcut parte în numeroase rânduri din juriul unor concursuri de anvergură naţională – pictură şi grafică – destinate creatorilor de toate vârstele, iar referitor la creaţia sa se poate vorbi în termenii celebrului Pablo Picasso, anume că „pictura spală sufletul de praful fiecărei zile”, un element de bază fiind „preponderenţa sufletului aşezat pe pânză”, care se poate distinge la fiecare lucrare”, precizează reprezentanții galeriei.


Expoziţia care va fi vernisată miercuri, 26 iunie 2019, cuprinde un număr de douăzeci şi cinci de lucrări, realizate în ulei şi acril, având diverse teme: peisajul, florile, naturile statice, pictura figurativă.


„Am vrut să surprind pe pânză frumuseţea şi strălucirea naturii, fragilitatea şi delicateţea florilor, precum şi frânturi din tot ceea ce-mi bucură sufletul şi mă aduce mai aproape de linişte şi de starea de graţie şi inefabil a artei”, a mărturisit Iuliana Pop.


Expoziţia va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 13 – 19, începând cu 26 iunie, ziua vernisajului – şi până la data de 15 iulie.

Intrarea este liberă.



Te-ar putea interesa si

Comenteaza