Rețeta secretă a unui restaurant plin: mâncare bună, aer curat și peisaj idilic

by Cristina Mihaila

Cu o locație mai retrasă și totuși aproape de centrul Clujului, terasa restaurantului Yamba Garden are o priveliște foarte atrăgătoare de ansamblu asupra întregului oraș. Este și unul dintre motivele princiale pentru care oamenii preferă să vină aici să mănânce: să admire priveliștea și să aibă un vibe bun. Nu e suficient însă pentru a-ți păstra clientela. Calitatea e totuși punctul forte, spun proprietarii, care au plecat de la un proiect de tip delivery.

„În primul rând, noi suntem ingineri. Am creat Yamba împreună cu Cristi după cum am simțit. Noi nu avem aici un design unic. Nimic nu e calculat, totul a depins de starea noastră atunci când ne-am gândit cum să creăm acest loc. Cred că ne reprezintă în totalitate. Singura problemă cu care ne confruntăm este faptul că, clienții nu au răbdare atunci când comandă mâncarea. 80% din preparatele pe care le servim, le facem pe loc. Fiecare preparat are un timp de producție, mai ales când e vorba de carne, nu ne putem grăbi. De aceea noi încercăm să avem calitate, acesta este scopul nostru. Locul acesta îl văd precum un client, de aceea încerc mereu să schimb câte ceva în bine. YambaGarden este o pată de culoare a orașului”, ne spune Claudiu, unul dintre proprietari.

O ideea inedită atrage și mai mult gurmanzii. În fiecare seară de joi, clienții își pot pregăti singuri preparatele, în cadrul ”Live Cooking” în compania unui chef cu experiență. Noi am prins ziua cu supa de fructe de mare (midii, creveți, calamari) și midii provenciale cu fenicul și fructe de capere. Pentru a crea o atmosferă cât mai relaxantă, preparatul de bază a fost însoțit de un pahar de vin din partea casei. De altfel, se pare că nu e deloc ușor să găsești omul potrivit în bucătărie, mai ales că oamenii au gusturi extrem de diferite.

 „Este foarte greu să găsim un bucătar bun. În primul rând trebuie să-și dorească, să fie serios și bineînțeles să aibă experiență cât de cât. Nu căutăm top, noi vrem să  creștem oamenii aici. În acest moment, avem un bucătar de numai 18 ani care este baza în bucătărie. Sunt foarte mulțumit de ceea ce face aici și am încredere în gusturile lui. La început a venit ca ospătar de vase, iar ulterior a devenit un talent în bucătărie”, mărturisește Claudiu.

În acest domeniu, părerile clienților sunt decisive. De aceea proprietarii urmăresc cu atenție recenziile și încearcă să răspundă activ la fiecare nemulțumire sau sugestie. „Ne dorim pe viitor să ne pășească pragul cât mai mulți clienți și de fiecare dată când revin, să găsească mereu ceva nou”.

Localul are un perete de sticlă prin care poate fi privit oraşul (cu deschidere directă către Cluj Arena şi Sala Polivalentă), iar ceilalţi pereţi sunt acoperiţi cu picturi realizate de studenţi ai Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Atracţia restaurantului este și copacul din mijlocul localului care întregeşte conceptul de ”grădină”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza