Vernisaj și lansare de album la Muzeul de Artă: Promenada Viselor, Janovics Jenő – “Geniul Clujean al Filmului”!

by admin

Duminică, 2 iunie, de la ora 17, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca va găzdui vernisajul expoziției și lansarea albumului Promenada Viselor, Janovics Jenő – “Geniul Clujean al Filmului”. Invitat special și speaker al evenimentului va fi Tudor Giurgiu, președintele TIFF.

Această expoziție a fost concepută ca o „Invitaţie la Promenadă” în studiourile de filmare ale Clujului de altădată (Hangarul cu acoperiș de sticlă, Janovics Studio – 1914, Proja Studio -1915, Corvin Studio – 1916, Transsylvania Studio – 1917) iar prin aceasta implicit în universul interior al diverselor tipologii umane (personaje celebre ale filmului mut transilvănean din anii interbelici) în farmecul și spiritul locurilor.


„Acum un secol, graţie proiectului deschizător de drumuri conturat de către Janovics și echipa sa, Clujul a pășit și el în cea mai frumoasă „Promenadă a Viselor” din universul filmului. Expoziţia reprezintă, așadar, o poartă larg deschisă pentru toţi cei care iubesc filmul din anii de glorie când orașul de pe Someș a fost o veritabilă „Cetate a Filmului”, respectiv un reper pentru cea de-a șaptea artă în această parte de lume! ”, precizează organizatorii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza